Kas notiek ar organismu, kad tiek ēsts speķis? Tikai nenokrīti no krēsla!

1

Līdz ar aukstā laika iestāšanos, ārsti aizvien vairāk rekomendē uzturā lietot dzīvnieku izcelsmes produktus, kurus arī var droši izmantot slimību profilaksei un cīņā pret dažādām infekcijām.

Viens no šiem produktiem ir speķis.

Ko labu mums sniedz speķis?

Speķī lielos daudzumos ir atrodami A, D un E vitamīni, kā arī karotīns. Šie zemādas tauki palīdz uzturēt kārtībā imūnsistēmu un uzlabo vispārējo organisma stāvokli, kas jo īpaši svarīgi ir aukstajā laika periodā.

Par to, ka speķis nav veselīgs, dzirdējuši ir daudzi, tādējādi baidot tos, kuri patiesi iecienījuši šo produktu. Mēs šodien aplūkosim, kā tad ir patiesībā, apgāžot dažādus mītus.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu mītus par speķi!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Inese</cite>

    Darbojos ar gadījumiem un nejaušībām. Sportloto tipa izlozes ar nejauši izkritušām bumbiņām ir milzīgs lauks dažādām darbībām, teoriju izvirzīšanai, teorētisko principu izvirzīšanai, matemātiskajiem pamatiem un pārbaudei dzīvē. Pēdējais interesantais lauciņš, ar ko esmu aizrāvies, ir grupu spēles – vairāki, īstenībā – daudzi dalībnieki samet pa vienādai iemaksai un iegādājas ļoti daudz dažādu loterijas numuru kombinācijas, no kurām ar ļoti augstu ticamību, vismaz minimālo skaitļu daudzumu, par kuru pienākas izmaksa, vinnēs daudzi, bet ir vērā ņemama, atšķirībā no mazticamas, kura ir piedaloties tikai ar vienu kombināciju, iespēja, uzminēt arī pilnībā visu kombināciju. Lai gan laimesti, parasti tie ir vairāki katrā partijā, tiek sadalīti uz visiem dalībniekiem, katrs saņem it kā “mazumiņu”, tomēr šis mazumiņš nereti izrādās pat vairāki tūkstoši eiro vai dolāri, atkarībā no loterijas, kurā piedalāmies. Pagaidām lielāko Rietumeiropas un ASV loteriju rīkotāji šo nav aizlieguši. Tā nu regulāri, vairākas reizes mēnesī spēlējot, pietiek gan nelielās mājiņas Rīgas nomalē kredītu samaksāt, gan brīvdienās aizbraukt apceļot Latviju vai tepat kaut kur Lietuvu, Igauniju, gan garākās brīvdienās aizšaut kaut kur tālāk.
    Ja ir interese, var nāk pamēģināt, piedalīties. Reģistrējoties caur šo saiti, viena biļete būs bez maksas: http://bit.ly/2ejQV1h Otru tādu pašu kā ieteicējs saņemšu es

  • <cite class="fn">marta</cite>

    Un tagad padomājiet par visiem tiem murgiem,ar kuriem mūs “iebaro” mūsdienu pseidozinātnieki,noniecinot produktus,kurus cilvēki ir ēduši tūkstošiem gadu !

  • <cite class="fn">nesar</cite>

    bet kā tad ar antibiotikām un hormoniem ar kuriem piebaro dzīvniekus. Vai tie nekādu ļaunumu nenodara ja ēdam to gaļu?

  • <cite class="fn">Jana</cite>

    Kādas te muļķības!!!!!! 😀
    Mans opis nodzīvoja līdz 102 gadiem, ēda tikai speķīti, neatzina lieso gaļu, tiesa arī strādāja kārtīgi.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Arii es eedu speki visu muuzu,ne jau katru dienu un sapraatiigos daudzumos.Par lieko svaru nesuudzos.Nekaadu suudziibu par kunga slimiibaam man nav.Esmu sasniegusi “pieklaajiigu” vecumu.Eedu,ko prasa organisms un ,kas garso.

  • <cite class="fn">grietina</cite>

    mans opapas un omamms ar nodzīvoja līdz sirmam vecumam ezdams tikai to pašu speķīti ,tagad jau cūkas baro ar visadiem mēsliem,tāpec jau ir kaitīgs veselibai .

  • <cite class="fn">es te</cite>

    ēdu(pagātnē), ēdu(tagadnē) un ēdīšu.. garšo un resns noteikti neesmu )

  • <cite class="fn">Zaķene</cite>

    Man speķi tieši tgd ziemā vairāk kārojas 🙂 Šodien pēc ilgāka laika nopirku kārtaino vārīto speķīti ar sālīti un piperiem:)

  • <cite class="fn">Haris56</cite>

    Das ist Johan špek und mašinpistol…

Leave a Comment