Kas notiek, ja tālruņa lādētājs paliek pieslēgts pie elektrības: trīs populāri mīti, kuriem mēs ticam

Mūsdienās dzīve bez tālruņa šķiet neiespējama, jo tas ne tikai nodrošina mums piekļuvi sociālajiem tīkliem un internetam, bet arī kalpo kā personīgais asistents un organizators, tomēr šī ierīce prasa periodisku uzlādi, lai uzturētu tās nepārtrauktu darbību.

 

Lietotāji bieži mēdz atstāt lādētāju ieslēgtu kontaktligzdā bez pievienota tālruņa, un ap šo paradumu pastāv daudz mītu. Noskaidrosim, kas no tā ir patiesība, un kas ir tikai nepareizs priekšstats.

 

Par šo tēmu ir daudz viedokļu, bet eksperti norāda, ka visbiežāk lādētāju var atstāt kontaktligzdā bez tālruņa un periodiski to izmantot. Tomēr pastāv trīs galvenie mīti, kas saistīti ar šo jautājumu.

Mīts Nr. 1: palielināts elektroenerģijas patēriņš

Protams, tas ir maldīgs priekšstats, ka lādētājs, kas pievienots kontaktligzdai bez tālruņa, vispār nepatērē elektroenerģiju. Tomēr tas ir minimāls patēriņš, kas nozīmē, ka pēc mēneša jums būs jāmaksā santīmi.

 

Piemēram, ja lādētāju no rozetes neizņemsiet visa gada laikā, tas iztērēs aptuveni 1/3 kilovatus. Tāpēc nevajadzētu pārāk uztraukties.

Mīts Nr. 2: lādētājs kalpo īsāku laiku tā iemesla dēļ, ka visu laiku atrodas kontaktligzdā

Šis ir viens no populārākajiem mītiem – ja lādētājs būs pastāvīgi ievietots kontaktligzdā, tad tā kalpošanas laiks ievērojami samazināsies. Lai gan tajā ir daļa patiesības, jo parastas šādas ierīces vidējais kalpošanas laiks ir 50 tūkstoši stundu (2 tūkstoši dienu jeb aptuveni 6 gadi).

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment