Kāzu jubilejas – to nosaukumi un skaidrojumi; No ceriņu kāzām līdz briljanta kāzām

Piecpadsmit līdz trīdsdesmit gadi kopā

 

15 gadu. Dzintara kāzas. Gaismā izcelti kopdzīves zemūdens akmeņi, un laulāto jūtas ir noslīpētas kā jūras vētru un viļņu nogludināts dzintars. Tas izgaismo ģimenes noslēpumus, viltības un melus.

20 gadu. Porcelāna kāzas. Laulāto attiecības un ģimenes tradīcijas kļūst par nozīmīgu dzīves vērtību, ko gribas kopt un saudzēt.

25 gadi. Sudrabkāzas. Daudzi pāri, apliecinot mīlestību, ģimenes saites nostiprina Dieva priekšā. Svētot kopā nodzīvotos gadus, viņi viens otram dāvā sudraba gredzenus.

30 gadu. Pērļu kāzas. Pērles simbolizē asaras, varu un bagātību. Sievietei un vīrietim bijuši pārbaudījumi gan ar naudu, gan varu. Bet asaras spodrina dvēseli!

Trīsdemit pieci līdz septiņdesmit! Vareni!

 

35 gadi. Koraļļu kāzas. Koraļļi ir veselības, ilgas kopābūšanas un dzīvesspēka simbols. Laulāto savstarpējā mīlestība dod un piepilda. Pie tās sildās bērni un mazbērni.

45 gadi. Safīra kāzas. Uzticība, cieņa, sirsnība un sapratne raksturo partneru attiecības.

50 gadu. Zelta kāzas. Nozīmīgākā ģimenes dzimšanas dienas, kuru atzīmē kuplā radu pulkā. Laulātie apmainās zelta gredzeniem.

55 gadi. Smaragda kāzas. Miers, atpūta, rušināšanās ģimenes dārziņā un atmiņas par kopā pavadītajiem mirkļiem iepriecina un spēcina.

60 gadu. Dimanta kāzas. Dimants, ko iestrādā saderināšanās gredzenā, simbolizē mūžīgu mīlestību. Attiecības var saraut tikai solījumā pie altāra teiktais – kamēr nāve mūs šķirs.

Lasi arī: Nemetiet ārā granulu maisiņus no kurpju kastēm un somām – lūk kā tie jums noderēs!

65 gadi. Dzelzs kāzas. Laulība ir izturīga kā dzelzs. Tā nerūsē un dzīves vētrās neliecas.

70 gadu. Briljanta kāzas. Tā ir Dieva dota laime un labvēlība pavadīt kopā tik daudz gadu. Laulātie vedību gadadienā viens otram pateicas par dāvāto mīlestību, rūpēm un dzīvesspēku. Spožāk divu mīlošu siržu attiecības noslīpēt nevar.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment