Ķiploki un medus izglābs pat bezcerīgāko orhideju, kurai palikusi tikai viena lapa.

Nākamais solis ir ievietot lapu glāzē ar uzturvielu šķīdumu tā, lai ūdens tikai pieskartos lapas pamatnei. Pietiks tikai ar 30 minūtēm, lai lapa saņemtu visas tai nepieciešamās vielas aktīvai sakņu veidošanai.

Pēc apstrādes atstājiet lapu vēsā, sausā vietā uz dienu.

Atveseļošanās process

Lai lapa nepūstu, jums būs nepieciešams īpašs dizains, kas sastāv no plastmasas krūzes vāka un vates spilventiņa, kas darbosies kā “tilts”, pa kuru mitrums plūst uz augu vajadzīgajā daudzumā.

Lasi vēl: “Nenokavē laiku”: 3 drošas pazīmes, kas liecina, ka sīpols ir nogatavojies un gatavs ražas novākšanai (tādā veidā tas nepūs un labi uzglabāsies)

Lielā traukā uzliek vāku ar vates spilventiņu, virsū vates tamponam uzliek orhidejas lapu. Ielejiet ūdeni traukā tā, lai tas pieskartos tikai vates tamponam.

Pārraugiet ūdens līmeni un izsmidziniet augu ik pēc trim dienām. Atveseļošanās process būs pārsteidzoši ātrs: 1,5-2 mēnešu laikā lapa izaugs spēcīga un veselīga sakņu sistēma.

Nostiprinātu augu var pārstādīt traukā ar zāģu skaidām, kurā jaunā orhideja jutīsies ērti.

Lasi vēl: Bez cepeškrāsns: mana “īpaši” gardā kūka (man tā patīk maiguma un vieglas pagatavošanas dēļ). Kūka “Saldējums”

Lūk, arī skaistais rezultāts.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment