Ķiploks izdzinis sēklotni: veicam pēdējo piebarošanu. Galviņas sāks augt platākas, kļūs pilnīgākas un iegūs asu garšu

 

Jūnijā ķiploki ieiet savas attīstības izšķirošajā fāzē. Šajā periodā ķiploku galviņas sāk izplesties, sadalās daiviņās un iegūst asu garšu.

 

Tieši tagad ir pienācis laiks veikt pēdējo piebarošanu, lai nodrošinātu veselīgu un bagātīgu ražu.

Ķiploki: ne tikai garšīgi, bet arī noderīgi

Ķiploki ir ne tikai iecienīta sastāvdaļa daudzu pasaules tautu virtuvēs, kas piešķir ēdieniem aromātu un unikālu garšu; tiem piemīt arī daudz citu noderīgu īpašību. Šo aso sīpolu dzimtas augu plaši izmanto arī dārzkopībā.

Ķiploki ir apveltīti ar dabiskām antibakteriālajām un pretsēnīšu īpašībām, padarot tos par lielisku dabisko pesticīdu. Ķiploki palīdz aizsargāt citus kultūraugus no kaitēkļiem un slimībām, neizmantojot ķīmiskas vielas.

Lai to izdarītu, vienkārši sasmalcini dažas ķiploka daiviņas un sajauc tās ar ūdeni. Ar šo līdzekli apsmidzini augus, lai pasargātu no kaitēkļiem.

Turklāt ķiplokus var izmantot kā dabisko mēslojumu. Ķiploki bagātīgi satur sēru, kas ir būtisks augu attīstībai, kā arī kāliju, fosforu un slāpekli – svarīgus elementus, kas nodrošina veselīgu augšanu.

 

Ieroc ķiploka daiviņu augsnē blakus attiecīgajam augam, un sadalīšanās gaitā daiviņa izdalīs barības vielas, nodrošinot dabisku piebarošanu.

Ierados uz draudzenes kāzām, bet viņas mamma lika man pagatavot sviestmaizes, lai sagaidītu līgavaini

Kad un kā mēslot ķiplokus

Ideāls laiks pēdējai piebarošanai ir tad, kad ķiploki izdzen sēklotni. Parasti tas notiek jūnijā, bet šis laiks var atšķirties atkarībā no reģiona un klimata. Ķiploku mēslošana šajā posmā ir svarīga divu iemeslu dēļ:

Galviņu izmēra palielināšanās: piebarošana palīdz palielināt ķiploku galviņu izmērus, nodrošinot bagātīgāku ražu.

Apgāde ar barības vielām: ķiploki turpinās augt un attīstīties līdz ražas novākšanai, saņemot nepieciešamos elementus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment