Ķiršu torte, kas 100 reižu garšīgāka par saldējumu: iesaku izmēģināt šo kārumu arī tev

Krēma pagatavošana:

9 gramus želatīna aplejam ar 60 gramiem auksta ūdens, ļaujam 10 minūtes uzbriest.

Ķiršus liekam katliņā, pievienojam 30 gramus cukura un 50 gramus ūdens. Uz vidējas uguns uzvārām.

Kukurūzas cieti izšķīdinām nelielā daudzumā auksta ūdens un pakāpeniski pievienojam ķiršu maisījumam, nepārtraukti maisot. Vārām uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.

Noņemam no uguns un pievienojam uzbriedināto želatīnu, kārtīgi samaisām, līdz tas pilnībā izšķīdis. Mērci atdzesējam līdz istabas temperatūrai.

50 gramus saldā krējuma (33% tauku) uzkarsējam (bez vārīšanas) un nepārtraukti maisot, izkausējam tajā balto šokolādi. Atdzesējam maisījumu.

Lielā bļodā saputojam saldo krējumu (400 gramus) ar 60 gramiem cukura, līdz veidojas mīkstas putas.

Uzmanīgi pievienojam krēmsieru, putojot ar mazu ātrumu, līdz izveidojas viendabīga masa.

Atdzisušo balto šokolādi pievienojam putukrējumam un krēmsieram; kārtīgi samaisām, lai izveidotos viendabīga masa.

Tortes veidošana:

Atdzisušo biskvītu sagriežam gareniski divās ripās.

Pirmo ripu liekam formas apakšā, virsu vienmērīgi apsmērējam ar pusi ķiršu mērces, tad pārklājam ar pusi krēma.

Pa virsu uzklājam otro biskvīta ripu; apsmērējam ar atlikušo ķiršu mērci un pārklājam ar krēmu.

Torti liekam ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai tā labi sasūcas un krēms sastingst.

Pasniedzam šo gardo un maigo torti, sagriežot porcijās.

Lūk, precīzas sastāvdaļas!

Sastāvdaļas mīklai

3 olas;

90 grami (6 ēdamkarotes) cukura;

8 grami (2 tējkarotes) vaniļas cukura;

100 grami (2/3 tases) miltu;

1 tējkarote cepamā pulvera;

Viena sarīvēta citrona miziņa;

1 ēdamkarote citronu sulas;

15 grami (1 ēdamkarote) silta ūdens.

Krēma sastāvdaļas

500 grami (3 glāzes) ķiršu (var izmantot saldētus pēc atkausēšanas);

30 grami (2 ēdamkarotes) cukura;

20 grami (2 ēdamkarotes) kukurūzas cietes;

50 grami (3 ēdamkarotes) ūdens;

9 grami (3 tējkarotes) želatīna;

60 grami (4 ēdamkarotes) auksta ūdens;

300 grami (1,3 glāzes) krēmsiera;

400 grami (2 tases) 33% saldā krējuma;

60 grami (4 ēdamkarotes) cukura;

100 grami (1,3 tases) baltās šokolādes;

50 grami (1/4 tases) saldā krējuma 33% tauku.

Ja tevi ieintriģēja recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

Leave a Comment