Uzliek uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, gaida, līdz virspusē sāk parādīties burbuļi.
Uzkarsē krēmu, maisot vēl 2 minūtes, pēc tam pārlej bļodā. Lai krēms atdziestot neveidotos ar garoziņu, pārklājiet to ar pārtikas plēvi, kas saskaras ar krējuma virsmu. Ļaujiet krēmam pilnībā atdzist, izņemiet vaniļas pāksti un ievietojiet ledusskapī. Garšas bagātībai varat pievienot klāt citrona miziņu vai kādu citu elementu.
Sastāvdaļas, lai pagatavotu klasisku vārīto krēmu
Piens – 400 ml
Olas dzeltenums – 4
Cukurs – 40 g
Milti – 40 g
Pūdercukurs – 40 g
Vaniļas pāksts – ½ gabaliņa
Krēms nav pārāk salds, tāpēc garšas līdzsvars starp maigo vaniļas aromātu un piena, olu dabīgo garšu ir ļoti harmonisks. Vanilīna vai īstas vaniļas pievienošana piešķir tam niansētu aromātu, kas rada gandrīz maģisku garšas pieredzi.
Daudziem cilvēkiem klasiskā vaniļas krēma garša saistās ar mājīgumu un bērnības atmiņām, jo tas bieži tiek gatavots mājās un tiek pasniegts kopā ar desertiem, piemēram, smalkmaizītēm vai augļu desertiem. Šī saistība ar komfortu un mājīgumu pastiprina tā patīkamo garšu.
Labu apetīti
Pāvels Globa nosauca 3 zvaigžņu zīmes, kurām gada simbols atnesīs pasakainu gadu