Ko darīt, ja galva ir ļoti jutīga pret laikapstākļu maiņu? Piedāvājam 7 efektīvus risinājumus

Ir cilvēki, kuri ir jutīgi pret laikapstākļu maiņu un šādiem cilvēkiem diemžēl visbiežāk no atmosfēras spiediena maiņas cieš tieši galva – tiek izjustas galvassāpes gan spiedošas, gan dullas, gan asas. Mēs atklāsim ko var darīt lietas labā!

  1. Masāža

    Masāža spēj atjaunot asinsriti un palīdz atslābināties, savukārt atslābināšanās samazina spazmas – galveno sāpju iemeslu. Masāžu veiciet ar pirkstu galiem un vienmērīgām apļveida kustībām – kustības veiciet galvas deniņos, virzienā uz pieri. Savukārt bioloģiskais punkts, kas ir atbildīgs par spiediena normalizēšanu, atrodas zemāk pakausī.

  2. Stiepšanās

    Iesildiet sprandu: paceliet galvu uz augšu, tad uz leju, pēcāk pa labi un pa kreisi, bet pašās beigās izapļojiet to uz vienu un uz otru pusi. Katras kustības beigās sprandu nepieciešams mazlietiņ pastiept, nofiksējot galvu un sprandu šajā pozā, lai noturētu to tā kādas 10 sekundes. Tad ieturiet piecu sekunžu pauzi un turpiniet tālāk.

  3. Silts – auksts

    Ja sāpes ir pulsējošas, pie deniņiem var pielikt audumā ieliktu ledus gabaliņu vai slapju, vēsu dvieli – šajā vietā atrodas svarīgas artērijas, kuras piegādā asinis smadzenēm. Nelielas temperatūras pazemināšanās gadījumā ir iespējams ātri apstādināt galvassāpes, tā mums iesaka “CNN Health” eksperti. Taču gluži pretēji ir ar spiedošām galvassāpēm – pie sprandas nepieciešams pielikt kaut ko siltu – tas samazinās spiedienu, radot pilnvērtīgu asinsplūsmu.

  4. Kontrolējiet kofeīnu saturošu produktu lietošanu uzturā

    Kafija var sašaurināt ap smadzenēm esošos asinsvadus, kas var novest pie galvassāpēm. Vairāk nekā 3 svaigi maltas kafijas vai 5 šķīstošās kafijas tasītes var radīt veselības problēmas. Pacentieties samazināt šo produktu lietošanas daudzumu vai arī pārejiet uz dzērieniem, kuru sastāvā nav kofeīns.

  5. Neēdiet pārāk sausu pārtiku

    Ja organismā, precīzāk, asinīs trūkst šķidrums, tas var vēl vairāk pasliktināt jūsu reakciju, piemēram, pret laikapstākļiem. Katru dienu izdzeriet 1,5-2 litrus ūdens. Ja jums sanāk ēst pa ceļam uz kaut kurieni, cietai pārtikai noteikti uzdzeriet pa virsu ūdeni.

  6. Uzmanību pievēršam riekstiem, pākšaugiem un ingveram

    Magnijs regulē asins piegādi smadzenēm un kontrolē cukura līmeni asinīs. Tas ir sastopams visos zaļajos dārzeņos, tomātos, riekstos, pākšaugos, auzās. Kopā ar B6 vitamīnu tas normalizē veģetatīvo nervu sistēmu un samazina jūtīgumu pret meteoroloģiskām izmaiņām (ir iespējams iegādāties vitamīnu kompleksu, kura sastāvā ir šīs vielas).

  7. Veidojiet mikroklimatu

    Ļoti bieži mēs nespējam tikt galā ar kaklasāpēm tādēļ, ka gluži vienkārši nespējam atslābināties. Šeit arī rodas nemitīga spriedze. Centieties kaut ik pēc 20 minūtēm ieturēt pāris minūšu miera pauzi (dziļi elpojiet, atslābinieties, domājiet mierīgas domas). Un pats galvenais – iemācieties attīrīt savu prātu no visa liekā!

Lasi vēl: Piespied šos punktus, un galvassāpes pazudīs kā nebijušas!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment