Ko darīt, ja mežā nejauši satiec vilku? Ir tikai viens galvenais padoms

Vispirms vēlos jūs apsveikt – jums ir ārkārtīgi paveicies! Varētu pat teikt, ka jūs esat likteņa favorīts. Satikt vilku, un vēl mežā…

Fortūna pilnīgi noteikti ir tavā pusē. Ar šādu veiksmi jūs jau sen būtu kļuvuši bagāts, iegādājoties loterijas biļetes. Tagad, tomēr, noliksim malā emocijas un pāriesim pie nopietnas sarunas. Bez jokiem.. ko īsti darīt, ja tiešām satiekat vilku?

Par to interesējas daudzi –  vasarnieki, tūristi, sēņotāji un pat, ticiet vai nē, malumednieki – galvenokārt iesācēji.

Lasi arī: 4 galvenās kļūdas, kas neļauj pagatavot garšīgu gaļu uz pannas

Bet ja nopietni, tad “pieredzējušie” sniedz daudz dažādu padomu: vieni iesaka kliedzošas dziesmas smagā metāla stilā, citi iesaka nēsāt līdzi snaipera šauteni ar lāzera tēmēkli, citi pat uzskata, ka pietiek izsaukt mednieku, kurš noteikts maksu, darīs visu.

Protams, katrs izvēlas sev tīkamāko metodi. Taču ir viens vienkāršs padoms, kas nez kāpēc bieži tiek aizmirsts.

Pirmkārt, pārliecinieties, ka jūsu priekšā ir vilks, nevis suns.

Ja dzīvnieks nereaģē uz komandām: “nāc pie manis”, “sēdi” vai “guli”, iespējams, tas ir vilks. Katram gadījumam atkārtojiet šīs komandas vēlreiz.

Nereaģē? Pareizi, vilks.

Ko darīt? Kur skriet? Kurš maksās hipotēku? – aizdzen šīs domas. Tagad viņi jums noteikti nepalīdzēs. Skaidra galva un miers tev palīdzēs.

Nē, godīgi sakot. Jūs satikāt vilku, nevis pagātnes tiranozauru.

Cik daudz tu sver? 70 kg? 80? Vai varbūt 90? Cik vilks? Parasti ne vairāk kā 30-40 kg. Patiesībā jums ir 2x svara priekšrocības.

Vai redzi, ko es cenšos? Nē?

Uz jautājumu: “Ko darīt, ja mežā nejauši satiekat vilku?” Ir tikai viena saprātīga atbilde – nebaidieties.

Nav nepieciešamas snaipera šautenes, apdullināšanas vai zibspuldzes granātas, kā arī personīgie miesassargi.

Vienkārši nav jābaidās. Viss!

 

 

 

Protams, reālais tikšanās iznākums būs atkarīgs no konkrētās situācijas.

Naktī un ar veselu baru praktiski nav nekādu izredžu.

Tumsā cilvēks var orientēties sliktāk nekā dzīvnieki, un plēsēju bars ir īsts spēks, kuram nevar pretoties pat milzīgi aptuveni tonnu sveroši sumbri.

Ja pieaugušais vīrietis mežā vai kur citur sastopas ar vientuļu vilku, tad viņam ir diezgan lielas izredzes. Kaut vai tāpēc, ka viens vilks laukā nav karotājs – maz ticams, ka viņš uzbruks cilvēkam bez bara atbalsta aiz muguras.

Bet pat ja tas notiek pēkšņi, galvenais ir nekrist panikā. Mierīgums ir tavs labākais ierocis.
Saprotiet tikai: cilvēks vilkam ir ļoti neērts laupījums, jo viņš var tevi sagrābt aiz skausta, trāpīs pa acīs un ausīm, izmantot nūjas un akmeņus.

Kliedz kā traks.

Un cilvēks pēc masas ir pārāks par vilku, un arī tam ir nozīme: 100 kilogramus smags vīrietis  nokritīs ar visu ķermeni, piespiedīs nelaimīgo radījumu pie zemes, un viss – vilks ir lemts. Tāpēc viņš neko nevarēs izdarīt. Tas nav tīģeris, lauva vai lācis, bet tikai liels “suns”.

Bet pat ja tas notiek pēkšņi, galvenais ir nekrist panikā. Mierīgums ir tavs labākais ierocis.
Saprotiet tikai: cilvēks vilkam ir ļoti neērts laupījums, jo viņš var tevi sagrābt aiz skausta, trāpīt pa acīs un ausīm, izmantot nūjas un akmeņus.

Kliedz kā traks, beigās.

Un cilvēks pēc masas ir pārāks par vilku, un arī tam ir nozīme: 100 kilogramus smagais Vasilijs Petrovičs (agrāk desantnieks) nokritīs ar visu ķermeni, piespiedīs nelaimīgo radījumu pie zemes, un viss – vilks ir lemts. , tāpēc viņš neko nevarēs izdarīt. Tas nav tīģeris, lauva vai lācis, bet tikai liels “suns”.

Galvenais, lai vilks nenāk no aizmugures. Un aci pret aci ir patiešām daudz iespēju palikt dzīvam.

Turklāt spēcīga adrenalīna deva ļaus jums dubultot spēkus.

Jā, vilks ir ļoti viltīgs un savā ziņā gudrs, bet noteikti ne viltīgāks un gudrāks par tevi, piekrīti?

Pietiek atņemt vilkam iespēju iekost (ar jebkādiem pieejamiem līdzekļiem – pat pagriezt pret muguru un turēt viņu tādā pozā, pat noguldīt zemē un piespiest) un tad pelēkais plēsējs nepretosies.

Tad nebūs nekādu briesmu jums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment