Ko darīt rudenī ar zemenēm, lai nākamajā sezonā raža palielinātos 5 reizes

Ar ko barot zemenes rudenī

Septembrī zem zemeņu krūmiem nepieciešams veikt gan organisko, gan minerālmēslu mēslošanu. Tad augi sagatavosies ziemai un nākamajā sezonā priecēs ar lielu ražu. Jo tieši rudens sākumā veidojas augļu pumpuri, kas nākamajā gadā sniegs ražu.

Lai zemeņu saknes netiktu pakļautas riskam, dobi jākaisa ar kompostu, humusu vai biohumusu. Kompostu, kas iegūts kārtējā gadā, var izmantot arī dobes mulčēšanai.

Ja pēc ražas novākšanas pēkšņi neesat barojuši augus, krūmus var pabarot ar komplekso mēslojumu: 2 ēdamkarotes uz 10 litriem ūdens. Galvenais, lai mēslojums satur visas svarīgās derīgās sastāvdaļas, bet slāpekļa daudzumam jābūt vienādam ar fosfora un kālija daudzumu.

Ar ko apklāt zemenes ziemai, lai iegūtu lielu ražu

Labākais materiāls zemenēm no ziemas aukstuma ir sniegs. Taču bieži gadās, ka sals iestājas pirms sniega nokrišanas. Ir divas iespējas: dabīgie un mākslīgie materiāli.

Augu materiāls zemeņu segšanai: siens, salmi, egļu lapotne, aveņu zari. Bet vislabākais patvērums būs priežu skujas, tās spēj caurlaidīt gaisu, saglabājot siltumu.

Galvenais, lai jaunie krūmi būtu pilnīgi izolēti. Savukārt zemeņu krūmus, kas augļus nes ilgāk par gadu, var apklāt, lai pasargātu tikai saknes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Arī ar sintētiskajiem materiāliem var pārklāt zemenes ziemai. Tā var būt agrošķiedra – agrotekss vai spanbond. Tas jānovieto uz lokiem, kas izvietoti starp zemeņu dobēm. Tādējādi jūs radīsiet krūmiem vietu ar komfortablu temperatūru, un tie jums par to nākamajā sezonā pateiksies ar lielu ogu ražu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment