Ko gudras saimnieces dara ar olu čaumalām un kāpēc tās nevajag izmest

Es vienkārši sadrupinu olu čaumalas un izkaisu tās ap augiem. Šāda barjera attur gliemjus un citus sīkos kukaiņus, neļaujot tiem piekļūt jaunajiem stādiem.

Komposts un mulča

Olu čaumalas ir lielisks papildinājums arī komposta gatavošanā. Es tās saberu komposta kaudzē, kur tās lēnām sadalās un bagātina augsni ar vērtīgiem minerāliem.

Bez tam, es izmantoju olu čaumalas kā mulču. Šāds mulčas slānis palīdz saglabāt mitrumu augsnē, novērš nezāļu augšanu un uzlabo dobju vizuālo izskatu.

Olu čaumalas rozēm

Olu čaumalas ir izcils kalcija avots, kas īpaši svarīgs rozēm. Es gatavoju “ievārījumu” no čaumalām, samaļot tās pulverī un sajaucot ar ūdeni līdz zobu pastas konsistencei. Pēc tam šo pastu izklāju ap rožu krūmiem, lai stiprinātu kātus un veicinātu bagātīgāku ziedēšanu.

Dekoratīvie elementi

Ne tikai vērtīgas, bet arī skaistas olu čaumalas var kalpot kā dekoratīvi elementi manā dārzā. Es tās izmantoju mozaīku veidošanai dobēs vai kā dekora elementus dārza vāzēm, piešķirot dārzam unikālu un oriģinālu izskatu.

Ar prieku varu teikt, ka olu čaumalas ir patiesi dārgums ikvienam dārzkopim. Tās ne tikai bagātina augsni ar svarīgiem elementiem, bet arī palīdz aizsargāt augus. Tagad, kad esi iepazinies ar visiem čaumalu izmantošanas veidiem…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment