Ko pievienot maltai gaļai, lai kotletes nebūtu sausas un plānas: ko gudras saimnieces dara un sāku darīt es: 3 sastāvdaļas sulīgumam un augstumam

 

Sastāvdaļa nr. 2. Sīpoli ar kartupeļiem. Vai manna

Nē, ne kā piedevu. Maizes vietā.

Kartupeļi ir lieliska alternatīva maizei. Lai maize, mūžīgā klasika, uzsūc kotlešu sulu (kartupeļi to nedarīs) – bet tas piešķir produktiem pūkainību un maigumu. Sausā gaļa no kartupeļiem nekļūs trekna, bet produkti būs maigi un pūkaini. Un – tos var saukt par sulīgiem, pateicoties kartupeļiem.

Un arī sīpolus – labāk pievienot eļļā apceptus, nevis neapstrādātus sīpolus. Eļļains cepts sīpols padara kotletes sulīgākas, dod labu garšu un – zināmā mērā piešķir apjomu.

Pievienojiet neapstrādātus kartupeļus, kas sasmalcināti caur gaļas mašīnu. Lai gan dažas mājsaimnieces pievieno vārītas piparmētras – interesanta alternatīva. galvenais, nedaudz – citādi sanāks auzas.

Cik daudz? Maltās gaļas ne vairāk kā 10-15% no svara – vai līdz 20%.

Tie pievieno līdz 30-40% maizes, jā – bet kartupeļus vajag mazāk: citādi kotletes būs plakanas. Maize uzsūc gaļas sulu, saplūst maltajā gaļā ar gaļu, tas nedos tādu efektu.

Starp citu. Un pēc mīcīšanas maltā gaļa jāliek ledusskapī.

Vismaz uz pusstundu – vai vēl labāk, uz stundu. Tas padarīs malto gaļu viskozāku – pat ja tā bija nedaudz šķidra. Un produkti nekad “nepeldēs” pannā un ir labāk veidoti – un augstāki, maigāki. Un mazāk blīvs – kas nozīmē sulīgs.

Dažreiz viņi pievieno mannu – arī tā ir iespēja. Lai gan – biežāk vistas un zivju kotletēm. Bet šī ir arī ideja gaļas ēdieniem: tas piešķir gaļas mīkstumu un absorbē gaļas sulu.

Tieši tāpēc gaļas sulas konservēšanai pievieno sausu mannu.

Lasi vēl: Pārtraucis braukt ar auto: Raimonds Pauls atklāj iemeslu un informē kur palicis viņa BMW

Tas, cik daudz jāpievieno, ir atkarīgs no gaļas – un tas ir prakses jautājums. Vismaz – pāris tējkarotes uz 500-700 g gaļas.

Un – svarīgi malto gaļu sūtīt raudzēšanai ledusskapī: lai manna uzbriest no sulas un labi savienojas ar gaļu.

Sastāvdaļas nr.  3. Auksts ūdens un vairāk

Nē, lai kotletes neizžūtu, malto gaļu nevajag atšķaidīt ar ūdeni.

Jā, maltajai gaļai pievienosim ledus ūdeni, lai cepot radītu tvaiku. Tas padarīs “pufīgu” malto gaļu, neļaus tai izžūt cepot, kā arī pacels kotlešu maliņas.

Bet ja nopietni, šī ir veca metode. Ilgu laiku augstās virtuves meistari maltajai gaļai pievienoja sasmalcinātu ledu, un padomju šefpavāri varēja vienkārši apšļākt ar aukstu ūdeni.

Un viņiem bija taisnība: “ēdnīcas” kotletes bija garas un pūkainas, un tas bija brīnišķīgs skats. Un ūdens tika ieliets nevis daudzuma dēļ, nevis, lai kompensētu “atstāto” gaļu: viņi zināja šo triku.

Un vēl – maltai gaļai var pievienot nedaudz brendija – karoti, lai malta gaļa nebūtu šķidra un neveidotos raksturīga garša.

Iztvaicēts tas lieliski pacels kotletes, padarīs tās neparasti sulīgas- neļaus gaļai uz pannas izžūt un cepšanas laikā pat mīkstinās to. Un kotletes pārsteigs ar sulīgumu, pufīgumu un garšu.

Paziņa atklāj noslēpumu, kā dažu minūšu laikā uzlabot interneta savienojumu mājās

Šīs ir tik vienkāršas sastāvdaļas, kas kotletes padara sulīgas un garšīgas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment