Ko vislabāk sēt dārzeņu dārzu pēc ražas novākšanas, lai nākamajā sezonā varētu priecāties par rezultātiem

Šis augs labvēlīgi ietekmē augsnes kvalitāti, padarot to irdenu, vieglu un auglīgu.

Runa ir par tādu siderātu kā facēlija. Dārzkopji uzskata, ka šis augs ir labākais variants, ja vēlaties apsēt dobes ziemai. Pirmkārt, facēlija ir sala izturīga, tāpēc to var sēt ne tikai augusta beigās, bet arī septembrī. Pat vēlā rudenī vai agrā pavasarī, kad ir nokritis sniegs.

Šis augs labvēlīgi ietekmē augsnes kvalitāti, padarot to irdenu, vieglu un auglīgu. Facēlijas saknes palīdz uzlabot augsnes struktūru un palielina tās drenāžas spējas. Tāpat zeme tiek bagātināta ar kāliju un slāpekli. Turklāt facēlija arī samazina skābumu.

Tomēr galvenā facēlijas priekšrocība ir tā, ka tā necieš no tādām pašām kaitēm kā dārzeņu kultūras. Ja ņemam, piemēram, tādus populārus siderātus kā baltās sinepes vai sviesta redīsi, tad dažus dārzeņus tie var ietekmēt negatīvi. Piemēram, pēc baltajām sinepēm labāk neaudzēt kāpostus, redīsus un redīsus, jo šīm kultūrām ir kopīgas kaites un kaitēkļi.

Facēlijas ātri aug un bagātina augsni ar organiskajām vielām, kad tās tiek ieraktas augsnē pirms ziedēšanas vai tūlīt pēc tās.

Facēlijām patīk saulaina vieta, bet tās var augt arī daļēji ēnā. Tām der jebkura veida augsne, kas ir pietiekami drenēta.

Pirms facēliju stādīšanas notīriet teritoriju no nezālēm, lai samazinātu konkurenci par barības vielām un ūdeni. Uzrociet vai uzirdiniet augsni apmēram 10-15 cm dziļumā, lai uzlabotu drenāžu un sakņu izplešanos.

Lasi vēl: Citronu kurda: populāra un garšīga deserta recepte

Vidēji izmantojiet 1,5-2 gramus facēliju sēklu uz kvadrātmetru. Izsējiet sēklas vienmērīgi uz sagatavotās augsnes. Facēliju sēklas ir mazas, tāpēc nav nepieciešams tās dziļi sēt. Pārkaisiet sēklas ar plānu (aptuveni 1-2 cm) augsnes slāni, lai tās būtu viegli pārklātas.

Kad facēlijas sasniedz aptuveni 15-20 cm augstumu vai sāk ziedēt, tās var ieart vai iedzīt augsnē, lai bagātinātu augsni ar organiskajām vielām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Facēlijas var izmantot arī kā mulču, lai aizsargātu augsni ziemā. Atstājiet augus stāvēt līdz pavasarim, kad tos var ieart augsnē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment