Koki, kurus nekādā gadījuma nevajadzētu stādīt blakus mājai: konkrēti iemesli un tautas ticējumi

Pēc tautas ticējumiem, koka vainags radot savu unikālu auru, un cilvēka liktenis ir saistīts ar to, kāds koks atrodas māju tuvumā.

 

Tautas ticējumi un māņi

Saskaņā ar ticējumiem, ir noteikti koki, kurus nevajadzētu stādīt māju pagalmos. Starp tiem ir:

 

Ozols. Ozola koks ir pazīstams ar spēcīgu enerģētiku un simbolizē ilgmūžību, tomēr tas var būt kaitīgs cilvēkiem ar sliktu veselību, izsūcot viņu dzīvības spēkus. Ticējumi norāda, ka ozola stādīšana var novest pie ģimenes mūžībā aiziešanu.

 

Vītols. Šis koks, ko sauc arī par raudošo, tiek uzskatīts, ka tā stādīšana mājas tuvumā ar noliektajiem zariem var izraisīt asaras un skumjas.

Bērzs. Saskaņā ar ticējumiem, šajā daiļajā kokā var dzīvot ļaunie gari. Ja šis koks jums ir simpātisks, labāk to stādīt aiz žoga, pie ieejas vārtiņiem. Ieteikums stādīt šo koku aiz žoga varētu būt saistīts ar bērza spēcīgo sakņu sistēmu, kas izsūc visu mitrumu un apgrūtina citu augu izdzīvošanu.

Blīgzna (pūpolvītols). Šim kokam piemīt izteikti negatīva aura. Cilvēki, kas to stāda mājas tuvumā, drīz sastapsies ar lielām problēmām. Kategoriski aizliegts stādīt šo koku par godu bērna piedzimšanai, jo tas var izraisīt nelaimīgu likteni bērnam.

Parastā apse. Cilvēkiem, kas dzīvo apkārtnē, šis koks izraisīs pastāvīgu nogurumu un apātiju, ko veicina tā negatīvā enerģētika.

Egle. Ticējumi vēsta, ka šis koks var laupīt enerģiju un padzīt vīriešus. Tomēr citi ticējumi apgalvo, ka egle aizsargā mājiniekus no strīdiem, bet enerģiju zog tikai vasaras laikā, ziemā to atdodot.

Tūja. Šis koks, ja to iestāda mājas tuvumā, var kavēt meitu iespējas atrast sev vīrus. Tomēr citi ticējumi vēsta, ka tūjas smarža palīdz atbaidīt ļaunos garus.

Lasi vēl: Omīte atklāja noslēpumu, kāpēc kafiju vajadzētu bērt iekšā savos apavos

Goba (vīksna). Tikai cilvēki ar spēcīgu gribasspēku var pilnībā izjust šī koka enerģiju. To ieteicams stādīt pie mājām, kurās dzīvo stipri vīrieši, bet tas nebūs piemērots kaimiņiem, kuri ir nepašpārliecināti un bailīgi. Gobas var arī izsūkt enerģiju vientuļām sievietēm, kas dzīvo tuvumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment