Kontracepcijas injekcijas vīriešiem? Medicīna saka, ka tas ir iespējams!

Mums visiem ir plaši pazīstamas dažādas kontracepcijas metodes, kuras paredzētas sievietēm, taču kungiem kontracepcijas iespēju ir gaužām maz – drošas un pārbaudītas ir vien divas: prezervatīvs vai vasektomija. Medicīna saka, ka arī injekcijām ir vieta viriešu kontracepcijas klāstā!

Ir pienācis laiks vīriešiem rūpēties un domāt par grūtniecības novēršanu. Zinātnieki plāno kā nākotni padarīt labāku. Viņi izveidoja injekciju, kas var atlikt vīriešu reproduktīvo funkciju. Šī ideja daudziem ļoti patika.

Injicēšana ir progestagēnu kombinācija (kas darbojas, novēršot spermas ražošanu) un testosterons (lai kompensētu tā zudumu organismā).

Pētnieki atzīmē injekcijas augsto efektivitāti – tas aizsargā pret grūtniecības iestāšanos par 96%. Tāpat kā sieviešu kontracepcijas metodes, šī injekcija neaizsargā pret seksuāli transmisīvajām slimībām. Tām ir arī blakusparādības: tās var izraisīt pūtītes, palielināt dzimumtieksmi, izraisīt depresiju.

Šo nevēlamo blakusparādību rašanās dēļ 20 vīrieši bija spiesti pārtraukt zāļu lietošanu. Trīs ceturtdaļas vīriešu, kuri piedalījās pētījumā, neskatoties uz sekām, turpināja izmantot kontraceptīvo injekciju. Diemžēl injekcija netika izlaista pārdošanā, jo tai nepieciešama papildu izpēte un izstrāde.

Lasi vēl: ASV nogalina uz nāvi notiesātos vienu pēc otra, jo jāpaspēj izlietot nāvējošo injekciju devas, pirms to derīguma termiņa beigām

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment