Kopš man par šos trikus atklāja draugs, kurš ir dārznieks, mani skaistie ceriņu ziedi vāzē “nodzīvo” trīs reizes ilgāk!

Foto – Pexels

Ceriņi ir augs, kas nepārprotami asociējas ar pavasari un maija mēnesi. Šie smaržīgie ziedi rotā dārzus, parkus un skvērus, izstarojot apbrīnojamu aromātu. Bet kā pagarināt to mūža ilgumu un skaistumu, kad tie ievietoti vāzē?

Nav brīnums, ka daudzi no mums vēlas ienest šo pavasarīgo atmosfēru savos mājokļos, jo šo augu smarža un izskats nepārprotami liecina – ir iestājies pavasaris. Tomēr, kā izrādās, nepietiek vien ar to, ka nolaužat dažus zariņus un ieliekat traukā ar ūdeni. Ir jāveic dažas darbības, lai ceriņi vāzē noturēties ilgāk!

1. Kad vislabāk sagriezt ceriņus, ko ielikt vāzē?

Kā izrādās, kad jūs dodaties nesteidzīgā pastaigā vai sēžat dārzā, ir ļoti viegli aizrauties un saplūkt sev ceriņu pušķi. Tomēr, to darot, ir jāzina, ka saplūkšanas laiks vistiešāk ietekmē to, cik ilgi ceriņi izskatīsies skaisti arī vāzē.

Beidzot noskaidrots, ar kādām 3 īpašībām jābūt apveltītai sievietei, lai jebkuram vīrietim viņa šķistu ļoti pievilcīga

Kas to ietekmē? Izšķiroša nozīme ir auga vitalitātei. Agri no rīta un vakarā ziedi aizveras, kas ļauj tiem ilgāk saglabāties vāzē, kad tie ir noplūkti. Ja jūs noplūksiet ceriņus dienas pilnbriedā un saulē, vāzē ziedi jūs pārāk ilgi diemžēl nepriecēs.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

2. Kā pareizi nogriezt ceriņu zarus?

Foto – Pexels

Arī šajā jautājumā labāk nepaļauties uz fantāziju. Ja vēlaties, lai ceriņi vāzē noturētos ilgi, to “noraušana” ar rokām nav risinājums. Nogrieziet tos ar asām dārza šķērēm – vēlams 45 grādu leņķī. Pateicoties tam, augam būs lielāka “platība”, kurā tas saņems dzīvību dodošo ūdeni.

Kas jāizdara vēl?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment