Kotlešu gatavošana “zem kažoka”; vienkāršs, ātrs un ēdiens no maltās gaļas cepeškrāsnī

 

 

Vārītas olas un sieru sarīvu bļodā, izmantojot smalko rīvi.

Tad pievienoju smalki sagrieztas dilles, caur presi izlaistu ķiploka daiviņu un saldo krējumu.

 

 

Lasi vēl: Sajaucu banānu ar auzu pārslām, pievienoju olu un ieliku cepeškrāsnī; Parādīšu, kas no tā sanāca

Visu kārtīgi samaisa, labāk to darīt ar dakšiņu.

Sagatavotajām kotletēm virsū lieku plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus.

Uzlieku tomātam virsū “kažociņu”  izmantojot tējkaroti, sadalu pa visu kotletes virsmu.

Visu liku cepeškrāsnī, uzkarsētā līdz 180 grādiem 30 – 35 minūtes augšas-apakšas sildīšanas režīmā. Pēdējās 5 minūtes uzstādu temperatūru uz 200 grādiem un ieslēdzu konvekcijas režīmu, lai iegūtu skaistu garoziņu.

Kotletes izrādās ļoti garšīgas un maigas.

Sastāvdaļas:

Kotletēm:
jebkura malta gaļa – 800 g
sīpols – 1 gab
sāls un pipari – pēc garšas
garšvielas (es izmantoju khmeli-suneli) – 1 kaudzē tējk
Kažokam:
tomāti – 2 vidēja izmēra
vārītas vistas olas – 3 gab
siers – 130 g
dilles – 1 zariņš
ķiploki – 1 daiviņa
skābs krējums – 2 kaudzītas ēdamkarotes

Cepeškrāsns 180 grādi – 30 – 35 minūtes sildīšanas režīmā no augšas uz leju. Pēdējās 5 minūtes – 200 grādi konvekcijas režīmā.

Lasi vēl: Nekad neesmu ēdusi garšīgākas aknas; Paņēmu vecu padomju recepti un sagatavoju to jaunā veidā

Labu apetīti!
Gatavojiet ar savu Dvēseli un jums veiksies!

Leave a Comment