Kotletes, ko sauc par “putnu pienu”. Man parasti labāk patīk šādā veidā gatavot vistas kotletes ar mērci. Ja jūs iepriekš neesat gatavojuši šādā veidā, es iesaku jums to darīt, es pat to neiesaku, bet es uzstāju.
SAGATAVOŠANAS METODE
Paņemiet vistas, atdaliet kājas un vistas krūtiņu, tagad atdaliet kaulu. Man sanāca 900 grami gaļas filejas, 4 maizes šķēles, pielej ūdeni un ļauj uzbriest. Gaļu samaļ gaļas mašīnā, maizi uzreiz sasmalcina, izspiežot no tās mitrumu un sīpolu.
Tagad pievieno 1 olu (pēc izvēles, tā nav obligāti jāpievieno), pievieno 1 tējk. sāls, melnie pipari, pievieno 3 ēd.k. l. majonēze vai skābs krējums. Visu kārtīgi samaisa ar karoti. Maltā gaļa ir gatava.
Paņemiet pannu, ielejiet augu eļļu, uzkarsējiet. Ar ēdamkaroti ņem malto gaļu un liek uzkarsētā pannā, piešķirot tai formu. Cepam no abām pusēm, nav jāved līdz gatavībai, mūsu mērķis ir viegli apbrūnināt, tāpēc pietiks ar 1 minūti no katras puses.
Šādi apcepam visu malto gaļu. Veidojot apaļas kotletes.
Lasi vēl: Es ieleju pienu burkā un atstāju to uz nakti, no rīta atveru un Filadelfijas siers ir gatavs
Ņemam dziļu pannu. Man tas ir 30 cm diametrā.
Liek kotletes pannā vai katliņā , uzreiz pievieno 200 gramus saldā krējuma, es izmantoju paštaisītu saldo krējumu, to var aizstāt ar veikalā nopērkamo saldo krējumu vai, vēl labāk, krējumu.
Sautē kotletes uz lēnas uguns 15 minūtes.
Sastāvdaļas:
malta vistas gaļa – 900 gr.
sāls – 1 tējk.
ola – 1 gab.
sīpols – 1 gab.
baltmaize-4 šķēles
melnie pipari – pēc garšas
majonēze vai skābs krējums -3 ēd.k.
l. skābs krējums vai krējums – 200 ml
Lasi vēl: Kāpēc jūsu kaķis nepārtraukti kasās un laizās? Tās nav tikai blusas
Pasniedziet kotletes ar garnīru. Maigs, mīksts un ļoti ļoti garšīgs.