Kredītu apvienošana vienā maksājumā

Vai esat saskāries ar situāciju, kad neuzmanības dēļ paslīdējis garām vai nokavēts kāds maksājums, vēlāk pārvēršoties nopietnās kredītsaistībās?

Varbūt esat optimistiski paņēmuši vairākus ātros kredītus? Šādu cilvēku ir daudz, un tieši tādēļ ir parādījies jauns risinājums kredītgrūtībās nonākušajiem – kredītu apvienošana vienā maksājumā, kas palīdz atrisināt virkni finanšu problēmu.

Kā tikt galā ar parādsaistībām?

Jau vienas parādsaistības var radīt galvassāpes, bet, ja to ir vairāk, turklāt par dažādām summām un pie dažādiem aizdevējiem, tad maksājumu plānošana un veikšana var radīt nerimstošu stresu, it īpaši, ja daļa no tiem ir ātrie kredīti, kuru atmaksas kavēšana rada finansiālus zaudējumus katru dienu.

Lai no tā izvairītos, ir divi lieliski risinājumi – automātisko rēķinu ieviešana internetbankā vai visu saistību apvienošana vienās kredītsaistībās, tādējādi mazinot risku, ka kāds no maksājumiem tiek aizmirsts.

Ko darīt, ja nespēj izsekot visiem maksājumiem

Katram no mums ik mēnesi ir kaudze maksājumu, par kuriem jāatceras, piemēram, līzinga maksājums par telefonu, ikmēneša maksājums par studiju kredītu, komunālie maksājumi utt., pat neskaitot, ja vēl papildus noformējam vienu vai vairākus ātros kredītus, tādējādi ikmēneša izdevumu plānošana kļūst par laikietilpīgu un sarežģītu procesu, kurā kāds no maksājumiem var nejauši paslīdēt garām.

Daļai maksājumu, kur ik mēnesi maksājam nemainīgas summas, varam ieviest automātisko rēķinu apmaksu, taču ne ar visiem maksājumiem tas ir tik vienkārši, it sevišķi, ja maksājumu vidū ir arī vairākās kredītsaistības.

Taču, attiecībā uz kredītiem, ir vēl kāds efektīvs risinājums, kas būtiski atvieglo finanšu plānošanu, – visu kredītu apvienošana. Apvienojot visus kredītus vienā, varam daudz pārskatāmāk segt savus izdevumus, turklāt tā var būt iespēja ietaupīt līdzekļus un pārplānot savu budžetu.

Parādu pakāpeniska atdošana

Ja vienlaikus esat uzņēmušies vairākas parādsaistības, turklāt uz atšķirīgiem nosacījumiem, tad parādu slogs kļūst apgrūtinošs ne tikai tādēļ, ka tie ir lieli ikmēneša izdevumi, bet arī tādēļ, ka ir grūti paturēt prātā visus termiņus, summas un nosacījumus.

Tādējādi esam nepārtrauktā spriedzē, baidoties aizmirst kādu no maksājumiem, jo jebkuru termiņu kavēšana rada papildus izmaksas un negatīvus ierakstus parādvēsturē.

Lai veiksmīgāk plānotu finanses un izvairītos no kredītgrūtībām, katru reizi jācenšas nosegt ne tikai noteikto ikmēneša maksājuma summu, bet arī pilno kredīta apjomu, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu sevi no vismaz vienām saistībām. Līdzko esam atmaksājuši vismaz vienu no kredītiem, finanšu plānošana tiek būtiski atvieglota.

Kā iesaka finanšu speciālisti, ir jāievēro “sniegabumbas” princips, kurā vispirms tiek apmaksāts mazākais parāds, bet pēc tam pakāpeniski nokārtojam arī lielākās kredītsaistības. Visbiežākais piemērs ir vairāku ātro kredītu noformēšana, kad klienti neatdod visu summu uzreiz, bet veic ikmēneša termiņa pagarināšanu, tādējādi kredīti tiek “iesaldēti”, bet nekur nepazūd, turpinot traucēt finanšu plānošanu.

Lai no tā izbēgtu, jācenšas segt ne tikai termiņa pagarināšnas maksu, bet arī kaut nelielu daļu no aizdevuma pamatsummas, tā, soli pa solim, samazinot parāda apjomu līdz summai, ko varam segt uzreiz vienā maksājumā.

Kas ir kredītu apvienošana vienā maksājumā un kā tā var palīdzēt?

“Sniegabumbas” princips ir lieliska recepte finanšu situācijas sakārtošanai, tomēr steidzīgais mūsdienu cilvēks visu vēlas uzreiz, nedomājot ilgtermiņā, tādēļ ir kredītdevēji, kas ir gatavi palīdzēt un pārņemt plānošanu savās rokās.

Te talkā nāk kredītu apvienošana vienā maksājumā, kas būtībā palīdz daudzos maksājumus pārvērst vienotā ikmēneša maksājumā, sedzot visas iepriekš noslēgtās kredītsaistības, turklāt, ja jūtam, ka esam uzņēmušies parāk daudz un no saviem ikmēneša ieņēmumiem vairs nevaram segt visus kredītu maksājumus pilnā apmērā, tad to apvienošana ir arī lielisks veids, kā pārplānot maksājumu apjomu un termiņus uz jauniem nosacījumiem.

Kādos gadījumos izmanto kredītu apvienošanu?

Aizdevumu apvienošana ir kļuvusi par ļoti populāru un pieprasītu finanšu risinājumu, ne velti to piedāvā aizvien vairāk aizdevēju, jo iemeslu šī finanšu modeļa izmantošanai netrūkst, tostarp:
⦁ ērtāka un pārskatāmāka izdevumu plānošana;
⦁ iespēja sadalīt kredītu mazākos maksājumos;
⦁ mazinās risks aizmirst samaksāt kādu no rēķiniem;
⦁ iespēja izvairīties no kredītvēstures sabojāšanas;
⦁ iespēja pāriet pie cita, sev tīkamāka aizdevēja.

Katram kredītņēmējam iemesli un priekšrocības atšķiras, tomēr aizvien vairāk ir to, kas izmanto šo iespēju un nenožēlo savu izvēli, jo kredītu apvienošana online palīdz daudz labāk un veiksmīgāk plānot savas finanses, pasargājot sevi un savu ģimeni no kredītgrūtībām.

Kāda no tā jēga?

Finanšu plānošana ir mūsdienu pasaules lielākais izaicinājums, jo dzīvojam izteiktā patērētājsabiedrībā, kur ietaupījumi nākotnes veidošanai vairs netiek veidoti. Cilvēki vēlas veidot savu nākotni jau šodien, un kredīts ir viens no veidiem, kā šie plāni un sapņi tiek piepildīti, taču, lai sapņi nepārvērstos murgos, kredītu atdošana ir jāplāno ļoti uzmanīgi.

Priekšnosacījumi parādu apvienošanai

Ja sapņu un plānu ir daudz, arī kredītu skaits bieži vien pieaug, tādēļ parādu apvienošana ir ļoti aktuāla un noderīga, tomēr, tāpat, kā jebkuram aizdevuma veidam, arī kredītu apvienošanai ir priekšnosacījumi, tostarp pozitīva kredītvēsture, regulāri ienākumi un pietiekami brīvie līdzekļi.

Kredīts parādniekiem ir iespējama, taču daudz retākos gadījumos un ar daudz neizdevīgākiem nosacījumiem, augstām procentu likmēm un zemiem kredītlimitiem, tādēļ rūpīgi izvērtējiet visus potenciālos risinājumus.

Lai arī kuru risinājumu mēs izvēlētos (automātiskos rēķinus, “sniegabumbas” principu vai parādu apvienošanu) tas nekādā veidā mūs nepasargā no pamatprincipa – godprātīgas un atbildīgas kredītsaistību izpildes.

Kredītu apvienošana palīdz iegūt laiku, izkļūt no kredītgrūtībām un veiksmīgāk saplānot finanses, taču tā neatbrīvo no saistībām, tādēļ vienmēr esiet apdomīgi, izvēloties kredītus, un kritiski izvērtējiet savas finanšu iespējas, jo, ja kādā brīdī nespēsiet vairs segt visus aizdevumus, jūs varat nonākt parādnieku sarakstā uz vairākiem gadiem, liedzot sev gan kredītiespējas, gan iespējas saņemt dažādus pakalpojumus ikdienas vajadzībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vitalis</cite>

    Jāpiekrīt, ka kredītu apvienošana ir ļoti ērts pakalpojums. Ja jums ir daudz finanšu saistību, daži maksājumi var tikt aizsērēti vai nozaudēti. Ar šī pakalpojuma palīdzību es noslēdzu visas savas finansiālās saistības, veicot tikai vienu vienīgu maksājumu. Ļoti ērti!

Leave a Comment