Krievi pieprasa noņemt slaveno Vladimiru Solovjovu no federālajiem kanāliem

Bet tikai jautājums, vai Solovjovs aizies no amata?

Platformā Change.org parādījās petīcija ar prasību aizliegt pazīstamajam televīzijas vadītājam vadīt politisko sarunu šovus. Iniciatīvas autors uzskata, ka nemitīgā histērija, kas parādās Solovjova pārraidēs, negatīvi ietekmē pilsoņu emocionālo stāvokli.

Petīcija platformā Change.org parādījās 22. aprīlī, bet tās autors norāda, ka: “šīs personas agresīva informācijas materiāla pasniegšana un politiska angažēšana krievu sabiedrībā sēj nesaskaņu un naidīguma garu”.

Spriedze un histērija, kas ir pastāvīgi Solovjova raidījumu pavadoņi, negatīvi ietekmē cilvēkus, “ko var tieši saukt par reālu vardarbību pret viņā klausošās auditorijas psihi”, uzskata publikācijas autors.

Kā arī nemitīgi izsakot aizskarošas piezīmes pret konkrētām personībām, TV vadītājs pārsniedz profesionālās ētikas normas un negodprātīgi apkauno žurnālistus.

Petīcijā arī minēts, ka būtu ieteicams izvirzīt jautājumu par televīzijas vadītāja iespēju izbraukt uz ārzemēm, tostarp ar mērķi iegūt otro pilsonību.

“Mēs uzskatām, ka tas principā ir pretrunā ar viņa patriotisma propagandu un ir pretrunā ar to, ka viņš runā par “naidīgiem un mirstošiem Rietumiem “, uzsver autors.

Lasi arī: Saeimas deputāts Geidāns martā algā nopelnījis milzīgu naudu, tomēr beigās visu summu nesaņems 

Petīcija vienlaikus tik adresēta trim saņēmējiem – Federālajam sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienestam, Izmeklēšanas komitejai un personīgi Viskrievijas valsts televīzijas un radio apraides uzņēmuma ģenerāldirektoram Oļegam Dobrodejevam.

Petīciju ir parakstījuši jau 46 tūkstoši cilvēku, un parakstītāju skaits ar katru minūti pieaug.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment