Krievi šo vīru sauca par balto nāvi, bet somi – par varoni

dscxv dv

Ieskaties pagātnes lappusēs! Vai šis cilvēks bija varonīgs savas valsts aizstāvis vai briesmonis?

Par to viedokļi vienmēr atšķirsies. Šo smaidošo karavīru sauc Simo Häyhä.

Lasi arī: Tikai 1 no 5 cilvēkiem var atrast kļūdu šajā attēlā: Kā ir ar tevi?

Viņš nokalpoja obligāto gadu somu armijā un bija izcils šāvējs. Ziemas kara (1939 – 1940) starp Somiju un Krieviju laikā palīdzēja nosargāt savu valsti, viens pats izdzēšot simtiem karavīru dzīvības. Viņš kā snaiperis darbojās mežā, kur temperatūra svārstījās no – 20 līdz – 40 grādiem pēc Celsija.

Lai uzzinātu viņa stāstu, šķir nākamo lapu:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">dumis</cite>

    Tādiem visiem vajadzētu būt savas zemes patriotiem un aizstāvjiem. Bet ilgo gadu okupācija uz to sekas ir atstājusi smagas.

  • <cite class="fn">Edgars</cite>

    Tas ir nožēlojami, ka mūsu puikas atšķirībā no šī čaļa bija spiesti karot zem svešiem karogiem, mūžam ir jāatcerās, ka Somijas parlaments nobalsoja nepadoties PSRS, kamēr Latvijas vadonis Ulmanis vienpersoniski pacēla ķepiņas gaisā un ielaida PSRS armiju…

    • <cite class="fn">Anonīms</cite>

      Vai tad tagad ir savaadaak 🙂

    • <cite class="fn">Dina</cite>

      Plinīga taisnība, Edgar. Jo vairāk mums būs cilvēku ar šādu skatu, jo ātrāk izlīdīsim no purva.
      Vēl var diskutēt par to, vai bruņota pretošanās butu nesusi panākumus. Bet Ulmanis bij tik stratēģiski neredzoss un gļēvs, ka pat dioplomātiski to nedarīja. Pat nota netika izdota. Nespēju palaist garam nevienu Ulmani slavējošu viedokli.

  • <cite class="fn">leduslācis</cite>

    Karavīri , arī snaiperis, iet kaujā un nogalina, nevis slepkavo, kā tiek apgalvots raksta nobeigumā. Interesanti ar kuru vietu domājis, ja domājis “Dzentelmeņa” publikācijas tulkotājs??? Vārds Kill netiek tulkots kā slepkava. Slepkava ir murder!!!

  • <cite class="fn">raivo</cite>

    Nekādas šausmas un zosādas – tikai cieņa KaraVīram…

  • <cite class="fn">mazais</cite>

    ja nemaldos wins ziemas kara laikaa nowaca no 300-400 kriewuss

  • <cite class="fn">Pēteris</cite>

    pirms kāda gada pa krievijas kanālu bija mākslas filma par šo gadījumu, seriāls uzfilmēts, tur arī tika parādīts kā pret viņu cīnījās un kādas snaiperu vienības veidoja, labākā no šāvējiem bija jauna meitene, slēpās jau Somu snaiperis izcili.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Varētu kāds, labu filmu uztaisīt! filmas nosaukum vien būtu labs! Baltā nāve!

  • <cite class="fn">laucinieks</cite>

    Vīrietis aizstāvēja savu Tēvzemi,to jeņķi sauc par slpkavību.Interesanti, kā ,jeņķu izpatnē, sauc baltos, kuri nogalināja indiāņus Amerikā?!
    Gribu pavaicāt gudrelim, kurš apvainoja Ulmani gļēvulībā-“vai cienītais vispār reālā armijā esi dienējis?”
    Tā vien šķiet, ka “varonība” nāk no datorspēlēm. Vai arī salasījies Bībeles stāstus,kur pusadzis nobeidz milzi ar strauta oli.Iesaku aizbraukt ar “babajiem”pakarot,ceru,ka ISIS iztrenkāsi viens bez piesega!

    • <cite class="fn">juse</cite>

      Tiešām lauķis. Šo vīru par slepkavu neviens nav saucis, pat krievi, kuru gūstā viņš nonāca jau sašauts un komas stāvoklī. Vismazāk jau jeņķi,
      Visdrīzāk par “slepkavu” viņu nosauca kāds infantils portāla Džentelmenis tulkotājs un visdrīzāk materiālu nekritiski pārpublicējot no mūsdienu Putina puņķutapu avotiem… Visu cieņu varonim, kuram izdevās nodzīvot garu mūžu
      te jēdzīgāks apraksts
      http://nekropole.info/lv/Simo-H%C3%A4yh%C3%A4

    • <cite class="fn">Marcis</cite>

      Slepkavība ir un paliek slepkavība grozi kā gribi.Nedrīkst nogalināt.

    • <cite class="fn">Dina</cite>

      lauciniek par Ulmani – bet viņs tak pat neapjauta situāciju. Bij aprobežots. Valstsvīram, kurš visaugstak sēž, pie tam pats ir aizdzinis parējos mājās un uzņēmies visu pilnvaras viens pats, ari ir vistālāk jāredz.
      Ja nolēma padoties:
      1) bij jābrīdina cilvēki! jāinformē! kas tā ir par varu un kas draud un jādod iespēja glābties
      2) ja ari nolēma nepretoties, bij jabrauc uz Angliju ar visu valdību, jāņam līdz savi lidzgaitnieki, pasargājot no briesmām un saglabājot Latvijas valsts kodolu, un jāstāda protesta nota. Ka notiek okupācija un Latvijas valdība tam nepiekrīt. tagad krievi saka, ka nekādas okupācijas nebij, jo neviens tak neprotestēja.
      Viņš kā gļēvulis – domāja noteikti ja savu Dzimteni būs nodevis, viņu pažēlos. Nožēlojamais galerts un līdējs. Pat ienaidnieks tādus neciena un pie sevis ņirgājas un aplaude par uzvaru.

  • <cite class="fn">Ha</cite>

    Pirmajā bildē izskatās pēc putina.

  • <cite class="fn">Agris</cite>

    Karā ir atšķirība, slepkavas ir iebrucēji un to vadoņi divtik. Aizstāvju armijas karavīri, kuri cīnās par savu tēvu zemi ir varoņi! Pēc manām domām ir šādi traktējams karš un karavīri.

  • <cite class="fn">archs</cite>

    Ļoti neprofesionāli iztulkots… Šis bija varonis, kas aizstāvēja tēvzemi pret krievu iebrucējiem, bet pasniegts aptuveni kā jau krieviskajos medijos…

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    >> DINAI . ir tāda sajūta ,ka pat līdz šim neizproti ,tā ,,brīža” situāciju !
    … jādod iespēja glābties (šis teikums ir bez maz vai smieklīgs !) Kā, kādā veidā ?
    2) ja ari nolēma nepretoties, bij jābrauc uz Angliju ar visu valdību, jāņem līdz savi līdzgaitnieki, (kuri tad tanī brīdī bija tie īstie ?)
    3.)Viņš kā gļēvulis – domāja noteikti ja savu Dzimteni būs nodevis, viņu pažēlos. Nožēlojamais galerts un līdējs. …Diemžēl ,viņš nebija gļēvulis, bet ļoti saprātīgs, lai neizlietu lieki asinis . Viņa nelaime,…pārlieku uzticējās .Pareizi raksti ,…,,viņs tak pat neapjauta situāciju ” Vispār, iesaku, iegriezies dzimtas mājā ,,PIKŠAS” un iepazīt visu tuvāk . Daudz kas nāks pār apgaismību ……

Leave a Comment