Krievijā cilvēki satrakojušies – kāds krievu skolēns izteicis nožēlu par Vērmahta “nevainīgo karavīru” nāvi

Nikolajs D. pastāstīja par nacistiskās Vācijas karavīriem, kuri it kā nevēlējās karot un cieta no necilvēciskiem apstākļiem gūsta laikā.

Ģimnāzijas skolēns no Novijurengojas, Nikolajs D., uzstājās ar savu runu Bundestāga deputātiem valsts svētku dienā Vācijā (Volkstrauertag). Zemāk norādītais video materiāls tikai nesen parādījās sociālajos tīklos. Skandalozās uzstāšanās laikā, kas jau paspēja aplidot visu internetu, jaunais cilvēks paziņoja, ka Vērmahta karavīri Otrā pasaules kara un Lielā Tēvijas kara laikā “nevēlējās karot”, turklāt tagad viņu piemiņas vietas Krievijā atrodas briesmīgā stāvoklī.

Lasi arī: “Pat tad, ja krievu sievietei ir daudz naudas, viņa tik un tā nebūs pienācīgi tērpta” – Ļenas Miro skarbie vārdi

Atsevišķu savas runas daļu skolnieks veltīja Vērmahta karavīram Georgam Joganam Rauam no Sigmaringenas, kurš atradās “Staļingradas katlā”, iekļuvis gūstā un pēcāk 1943. gada martā miris Padomju militārā nometnē Bekotevskā pie Staļingradas, būdams “briesmīgos nāves apstākļos”.

“Vēsture par Georgu un darbs pie projekta ļoti aizkustināja mani, kā arī pamudināja doties uz Vērmahta karavīru atdusas vietu Kopejskas tuvumā. Redzētais mani ļoti sarūgtināja. Es redzēju nevainīgi mirušu cilvēku kapu vietas, kuri nemaz negribēja karot, bet gan vienkārši mierīgi dzīvot. Kara laikā viņi piedzīvoja ārkārtīgi lielas grūtības, par kurām man stāstīja mans vecvectēvs,” tā Vācijas parlamentā stāstīja krievu tautības skolnieks.

Skolēna uzstāšanās ieraksts izraisīja internetā šoka pilnas un diskutablas reakcijas. Starp citu, šis skolēns ir Krievijas valsts vēstures olimpiādes uzvarētājs. Video skatītāji aicina pie atbildības saukt pedagogus, kuri rediģēja zēna runu un apstiprināja viņa sacīto.

Jamalas Ņencu autonomā apvidus deputāte Jeļena Kukuškina likumdošanas asamblejā jau ir izvirzījusi deputātu jautājumu Jamalas Ņencu autonomā apvidus izglītības departamentam ar prasību izskatīt lietu par ģimnāzista sacīto runu Bundestāgā.

 

Lai noskatītos skolnieka uzrunas VIDEO Vācijas Bundestāgā, šķir otru lapu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">arnolds</cite>

    Protams zaldats nav vainigs pie kara un zel vina. Calim taisniba. Nav ko nicinat vacu karavirus, vai ari citus. Valdibs sak karu.Tas jalama

Leave a Comment