Kristāla zāle: kāda veida zāle tā ir un kāpēc tā būtu jāstāda ikvienam vasaras iedzīvotājam?

Šodien mēs vēlamies jūs iepazīstināt ar ļoti neparastu, pat nedaudz pasakainu un svešzemju augu. Daudzi vasaras iedzīvotāji ar to pat nav pazīstami. Runājiet par mikrozaļumiem – kristāla zāli! Uzmanību tas piesaista nevis ar ziedēšanu, bet gan ar dziedzeru matiņiem klātām lapām un kātiem, kas atgādina ūdens lāsītes  vai ledus kristālus. Tie ir grūti pieskarties, tikai nospiežot, tie pārsprāgst. Mikrozaļumi ir īsi, aug plati, un to lapas ir trauslas, bet smagas.

Nav iespējams neievērot, ka kristāla zāle ir tik neticams skats zem saules! It kā viņa būtu nokaisīta ar simtiem dzirkstošu dimantu . To varētu viegli saukt par “dimantu”, bet jau ir dots otrs nosaukums – “mesembryanthemum” (dzirksti). Nosaukums ir sarežģīts, tulkots no latīņu valodas kā “pusdienlaiks” + “zieds”. Lieta tāda, ka vairumā gadījumu zāle savas ziedkopas atklāj tikai dienas laikā saulainā laikā. Bet svarīgākais tajās ir ieguvumi! Šim mikrozaļumam ir ļoti patīkama zālaugu un sulīga garša, un tas lieliski atsvaidzina, pateicoties 99% ūdens saturam lapās. Jaunus dīgstus pievieno zivju un jūras velšu ēdieniem, kā arī svaigu dārzeņu salātiem ar garšaugiem. Garšaugu izmanto arī desertu, piedevu un gaļas ēdienu dekorēšanai.

Svaiga kristālzāles sula, tiek izmantota kā līdzeklis dažādu ādas sli***u, pat psor***es un neirodermīta ārst***nai. Tas maigi nomierina ādu, mazina s***s, niezi un pietūkumu. Uzskaitīsim, ko vēl dos regulāra šī auga asnu lietošana:

paaugstināta ķermeņa izturība pret infek***ām, aizsardzība pret brīvajiem radikāļiem;
ieka***ma mazināšana;
antioksidanta iedarbība;
cukura un holesterīna līmeņa pazemināšana a***īs;
asinsspi***ena normalizēšana un nervu sistēmas nostiprināšana;
kaulu stiprums;
aknu un nieru tīrīšana.

Lasi vēl: Mana diļļu mērce vienmēr ir pirmajā vietā uz svētku galda. Tas ir tāpēc, ka tas labi sader ar jebkuru ēdienu.

Tādējādi kristāla zāle ir lielisks minerālvielu un aminoskābju, uztura šķiedrvielu un bioflavonoīdu avots. Tas satur beta-karotīnu, vitamīnus A, B1, B2, B5, kāliju, fosforu, magniju, mangānu un askorbīnskābi. Bet kā audzēt “membriantēmu” un kur to stādīt? Mēs dalāmies ar jums galvenajos dzīves hackos.

Zāle aug diezgan ātri un ir izturīga pret salu, kā arī labi panes karstumu un sausumu. Viņai ļoti patīk saulainas malas, kur nav vēja. To var stādīt arī labi drenētā augsnē, bet ideālākā vieta būtu dobe pie kartupeļiem vai citiem dārzeņiem. Pietiek laistīt šos mikrozaļumus pāris reizes mēnesī, tiem ir kontrindicēts. Marta beigās jūs varat sākt to stādīt. Sēklas diedzē, izmantojot bioloģiskos augus, un pati zāle tiek stādīta atklātā zemē pēc maija brīvdienām.

Karaliskā siltumnīca

Starp citu, šis pasakains augs pirmo reizi spontāni parādījās Vidusjūras piekrastē. Dažos avotos eksperti raksta, ka, pateicoties to šūnām, zālei ir dzesēšanas funkcija pret augstām temperatūrām, kurām tā ir pakļauta dabiskajā vidē. Tas aug arī ziemeļu jūru un upju smilšainajos un akmeņainos krastos Eiropā un Amerikā.

Lasi vēl: Ikvienu sagaida bagātīga jāņogu raža. Es atklāju savu “noslēpumu”: kā pabarot krūmus jūnijā-jūlijā

Mēs atradām savu ideālo kristālzāles pielietojumu: vienkārši uzlieciet lapas uz rupjmaizes gabala ar sviestu un rupjām jūras sāls pārslām. Mēs garantējam, ka, iestādot un izmēģinot šos skaisto un veselīgo mikrozaļumu, jūs noteikti sāksit tos pastāvīgi audzēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment