Kristīnes Krastiņas – Indānes izstāde – pētījums “Zemes sega” Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS

No 15. decembra līdz 19.janvārim Mākslas izglītības centrā TRĪS KRĀSAS, kas atrodas Miera ielas radošajā kvartālā, skatāma Kristīnes Krastiņas-Indānes izstāde – pētījums “Zemes sega”.

Tekstilmākslas izstāde – pētījums “Zemes sega” ir veltījums augu augšanas spēkam, augu intelektam un cikliskumam dabas norisēs.

Izstāde dokumentē mākslinieces īpaši izvēlētu augu, to pazemes un virszemes daļu vizuālus pētījumus. Šie augi savstarpējā mijiedarbībā un cikliskumā piedalās dzīvās un vienmēr mainīgās zemes segas radīšanā.

Izstādē apskatāms gan ļoti sens augs, tāds kā augu vectētiņš – grīslis, gan tā mazmeitas – salīdzinoši nesen radušās graudzāles un to augšanas procesā radītā zemes sega – velēna. Segu, kas ietin zemi, daudzveidīgāku padara putni un dzīvnieki – tie pārnēsā sēklas un izrotā segu pavisam negaidītiem akcentiem.

Māksliniece Kristīne Krastiņa-Indāne savas zemes segas elementus – dīgstošus graudus, saknes un stiebrus – pētījusi botānikas grāmatās, Dabas muzejā, mikroskopā un dabā – laukos Vidzemes augstienē. Kolekciju papildina dālijas gumu, murķeļa un citu izmeklētu augu izteiksmīgās formas. Darbi veidoti vilnas vēluma tehnikā, papildus pievienojot linu, kaņepju un nātru šķiedras.

Kristīne Krastiņa-Indāne absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nozares maģistra programmu. Radošajā darbā viņu saista starpdisciplinārs skatupunkts un dažādu materiālu sintēze.

Izstāde notiek Mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS telpās Miera ielā 15. TRĪS KRĀSAS darbojas vienlaicīgi kā mākslas skola, izstāžu, semināru un diskusiju vieta, un Kristīnes Krastiņas-Indānes izstāde turpina centra rīkoto mākslas izstāžu sēriju.

Izstāde apskatāma līdz 19. janvārim, no otrdienas līdz piektdienai 15.00-19.00, sestdienās 11.00 – 13.00, svētdien, pirmdien – slēgts. Izstādes atklāšana notiek 14.decembrī 18.30. Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS atrodas Rīgā, Miera ielā 15/1, pagalma ēkā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment