Lūk, ko varat ar bērniem kopā uztaisīt no liekiem krāsainajiem vaska krītiņiem

Šodien mēs pastāstīsim, kā no visparastākās sveces radīt visīstāko mākslas darbu. Tā ir ļoti aizraujoša nodarbe un tajā ir arī kaut kas patiesi maģisks. Droši aiciniet šajā procesā iesaistīties arī citus ģimenes locekļus un bērnus.

Skaistas sveces ir spējīgas izdaiļot interjeru vai radīt romantisku gaisotni telpā. Mūsdienās iespējams iegādāties sveces visdažādākajās krāsās, formās un izmēros. Taču kādēļ tērēt naudu kam tādam, ko iespējams pagatavot pašam? Var teikt, ka teju katram mājās ir visparastākās parafīna sveces, kuras tad arī būs iespējams likt lietā!

Daudzkrāsainas sveces

BŪS NEPIECIEŠAMS:

  • parafīna sveces
  • papīra/kartona glāzītes
  • stikla glāze vai trauciņš
  • krāsainie vaska krītiņi
  • dakts
  • neliels stikla vai metāla gabaliņš
  • iemīļotās ēteriskās eļļas

KĀ RĪKOTIES?

  1. Sagatavojiet dakti. Parasti tos var iegādāties jau gatavus veikalā, taču, ja nevēlaties pirkt, varat tos pagatavot arī paši. Papīra glāzītē ielieciet nelielu parafīna gabaliņu un lieciet to mikroviļņu krāsnī, lai izkūst (ja nav mikroviļņu krāsns, varat parafīnu izkausēt ūdens peldē uz uguns). Nelielajā stikla vai metāla gabaliņā izveidojiet caurumiņu, caur kuru izvelciet dakti. Šo konstrukciju lieciet stikla trauciņā un aplejiet ar izkausēto parafīnu.
  2. Mazos gabaliņos sagrieziet krāsainos krītiņus.
  3. Papīra krūzītēs lieciet sasmalcinātos krītiņus un parafīnu. Ielieciet krūzītes mikroviļņu krāsnī, lai izkausētu tās. Kārtīgi samaisiet krūzītes saturu, līdz iegūta viendabīga masa. Šajā brīdī pievienojiet klāt arī ēterisko eļļu. Iegūto maisījumu lejiet stikla trauciņā. Ja vēlaties iegūt interesantas formas, varat mazliet sagāzt trauciņu.
  4. Pagaidiet, līdz pirmais tonis būs sakaltis, tad varēsiet liet klāt arī cita toņa parafīnu. Atkārtojiet šādu darbību tik ilgi, līdz trauciņš būs pilns. Katru slāni drīkstat veidot ar citu aromātu.

Ja savām svecītēm lieciet klāt ēteriskās eļļas, pirmssvētku laikā, pamēģiniet tām pielikt klāt mandarīnu vai egļu ēterisko eļļu. Tāpat varat dekorēt trauciņu arī ar kafijas pupiņām, akmentiņiem uz zariņiem – galvenais, lai tie nebūtu plastmasas.

Pats process ir ļoti interesants un nemaz tik daudz laika neaizņem, taču gala rezultāts iepriecinās gan draugus, gan ģimeni, gan pašus!

Lasi vēl: Ko var uztaisīt no caurspīdīgiem plastmasas iepakojumiem? Nebūtu nekad iedomājies!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment