Kuldīgas novadā uzteic par skaistu noformējumu aizvadītajos Ziemassvētkos

Pirmdien, 4. februārī, Kuldīgas novada pašvaldībā notika pasākums, kurā novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa pasniedza diplomus un atzinības rakstus konkursam “Ziemassvētki Kuldīgas novadā 2018” pieteikto objektu – veikalu, kafejnīcu, uzņēmumu, sabiedrisko ēku un privātmāju – saimniekiem.

Konkursam objektus varēja pieteikt ikviens iedzīvotājs, piezvanot pa tālruni, aizpildot aptaujas anketu pašvaldības telpās vai pašvaldības mājas lapā internetā www.kuldiga.lv . Kopumā konkursam tika pieteikti 39 objekti. Tos piecās kategorijās – skatlogi; ēku fasādes un priekšpagalmi; viensētas un privātmājas ciematos; oriģinālākais dekors; ar rokām veidoti rotājumi – vērtēja īpaši izveidota konkursa komisija.

Par uzvarētāju kategorijā “skatlogi” atzina veikalu “Vejmars” Kuldīgā, Smilšu ielā 5, bet atzinības rakstus šajā kategorijā saņēma veikals “Trend” Liepājas ielā 41, veikals “Burvju ota” Liepājas ielā 1, veikals “Pindzele” un SIA “PC Konsultants” Raiņa ielā 2, Kuldīgā, kā arī Kabiles pagasta pārvalde par Kabiles tautas nama “Sencis” logu noformējumu svētkos.

Kategorijā “ēku fasādes un priekšpagalmi” žūrija šogad 1. vietu piešķīra Solāriju studijai “Vanella” Liepājas ielā 38, Kuldīgā. Tāpat žūrija līdz ar atzinību šajā kategorijā piešķīra divas speciālbalvas par kopdarbību. Vienu no tām saņēma Ziedu ielas pāra puses (no 10. līdz 22. numuram) namu iedzīvotāji par to, ka gada tumšajā laikā īpašumi tiek skaisti un gaumīgi izgaismoti un izrotāti, tā radot prieku garāmgājējiem un netālā bērnudārza audzēkņiem un viņu vecākiem, bet otru – Rumbas pagasta Ventas ciema “Ventenieku” mājas iedzīvotāji par centieniem kopīgi izrotāt ēkas koplietošanas telpas. Atzinības šajā kategorijā saņēma uzņēmumi SIA “MKM Mežs” un SIA “Amazone” Padures pagastā, Vārmes pagasta pārvalde, Snēpeles pagasta pārvalde, veikals “Vārpiņa 2” Vārmē, SIA “Līgas Vaļģes ārsta prakse” Ventspils ielā 12, veikals “Dārziņš” Baznīcas ielā 15, Ilzes Prātiņas īpašums Krasta ielā 18, Dzintra un Žanis Herci par izrotāto ēku Pētera ielā 8, Ionašku ģimenes īpašums Pīlādžu ielā 10, Dzidras Saliņas īpašums Mucenieku ielā 10 un Juris Princis par izgaismoto balkonu “Cerībās 23” Kabilē.

Kategorijā “viensētas un privātmājas ciematos” visaugstāk novērtēti Īvandes pagasta “Druvas”, kur saimnieko Romanovu ģimene. Atzinības par savu māju izrotāšanu aizvadītajos Ziemassvētkos saņēma Rukutu ģimene no “Imantām” Padures pagastā, Jānis Mangužs no “Vidiņiem” un Kudrovsku ģimene no “Krimām” Īvandes pagastā, Mateviču ģimene no “Pakalniem” un Gatis Moldovāns no “Liepiņām” Ēdoles pagastā, Juris Nespļaks no “Cerībām” un Zane Braslauska no “Laimdotām” Vārmes pagastā, kā arī Māris Lankovskis no “Jaunpēdzniekiem un Ervīns Vīksna no “Segliņiem” Kabiles pagastā.

Savukārt kategorijā “oriģinālākais dekors” par uzvarētāju atzina Vārmes pamatskolas audzēkņu un pedagogu oriģinālos, pašu darinātos svētku dekorus. Arī šajā kategorijā žūrija vienam objektam piešķīra ne tikai atzinību, bet arī speciālbalvu par kopdarbību – tā pienācās Rumbas pagasta brīvā laika pavadīšanas centra “Bukaiši” darbiniekiem un apmeklētājiem, kuriem kopā izdevies radīt oriģinālus rotājumus un svētku sajūtu ikvienam, kurš paviesojās “Bukaišos”. Atzinību šajā kategorijā saņēma arī kafejnīca “The Marmalade” Pasta ielā 5, Kuldīgā.

Visbeidzot, kategorijā “ar rokām veidoti dekori” žūrija piešķīra divas 1. vietas – Turlavas pamatskolai, novērtējot audzēkņu un pedagogu ieguldījumu, sapošot skolu svētkiem, un veikalam “Tīne” Liepājas ielā 30. Atzinību par pašu darinātajiem dekoriem saņēma iepriekšējo gadu laureāti pirmsskolas izglītības iestāde “Ābelīte” un Kuldīgas Centra vidusskola, kā arī Turlavas pagasta pārvalde un Rendas pagasta pārvalde.

Kuldīgas novada pašvaldība pateicas ikvienam, kurš gādāja par sava īpašuma noformēšanu aizvadītā gada Ziemassvētkos, kā arī tiem iedzīvotājiem, kuri bija aktīvi un pieteica pretendentus konkursam!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment