Kur jāliek naudas koks, lai tas piesaistītu mājoklim un tā saimniekiem lielu bagātību

Crassula tiek saukta par naudas koku, jo tās biezās, apaļās lapas līdzinās monētām. Pastāv uzskats, ka šis augs var uzlabot tā īpašnieka finansiālo labklājību.

Lai piesaistītu lielākas naudas plūsmas, ir svarīgi pareizi novietot augu, taču vispirms jārūpējas par naudas koka vajadzībām. Ja krūms nīkuļos, nauda nevis ienāks, bet aizplūdīs no mājas. Šim uzskatam pievienojas arī ezotēriķi.

Lasi arī: Vai tā ir taisnība, ka kaķenes saviem kaķēniem nokož ūsas? Kāpēc viņas tā dara?

Naudas koks ir izturīgs un viegli kopjams augs, kas labi pielāgojas dažādiem apstākļiem. Tomēr, lai tas plauktu un sniegtu pozitīvu enerģiju, nepieciešams nodrošināt atbilstošu aprūpi. Augam patīk daudz gaismas un mērena laistīšana, un tas labi panes sausumu, taču necieš pārlieku mitrumu, kas var izraisīt sakņu pūšanu.

Kā iztīrīt veļas mazgājamo mašīnu līdz mirdzošam stāvoklim – teju kā jauna

Naudas koks ir ne tikai pievilcīgs papildinājums jebkurai telpai, bet arī iemieso cerību uz labklājību un finansiālu stabilitāti.

Ziedu prasības attiecībā uz vietu

Crassula ir sukulents, dabiskos apstākļos aug tiešos saules staros. Kultūrā audzēti eksemplāri labi pielāgojas istabas apstākļiem. Bet tomēr ēna tiem nepatīk – tie slimo, biezas lapas zaudē elastību, kļūst gausas, palēninās augšana.

Nopirktā veikalā, patstāvīgi audzēta vai dāvināta crassula labi attīstās izkliedētā gaismā. Aizsardzība nepieciešama tikai vasaras pusdienlaikā uz dienvidu palodzes.

Pie spilgtas saules var pieradināt jebkuru, pat pieaugušu tauriņu, bet tas jādara pakāpeniski. Laika gaitā zieds var stāvēt uz dienvidu palodzes bez aizsardzības un justies labi. Vienīgi lapas kļūs sarkanas vai iegūs terakotas krāsas maliņu, bet tas ir normāli.

Kā sievietei pēc 50 gadu vecuma izvēlēties apģērbu, lai izskatītos eleganti un jaunākai par 10 gadiem (Foto)

Augs panes pusēnainu vietu, bet to nemīl. Dažkārt vecus eksemplārus apzināti novieto prom no gaismas avota, lai palēninātu augšanu – ar laiku resnums var kļūt tik liels, ka to pārceļ divās daļās.

Vēl viena prasība – podam jābūt stabilam. Kultūras veģetatīvie orgāni ir trausli, tos viegli salauzt ar pieskārieniem. Ja pods nokrīt, to nāksies pa gabaliņam pacelt, jo lapas būs nokritušas. Vai drīzāk sakņot – jebkura lapa labprāt dos apakšējos dzinumus, īpaši zariņš.

 

Bet kur labāk šo augu turēt, lai naudiņu tas piesaistītu? Noskaidrosim!

 

 Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment