Kurā pasaules valstī alkoholu mīl visvairāk?

Atbilde uz jautājumu “Kuras valsts iedzīvotāji dzer visvairāk?” varētu tevi pārsteigt. Ņemot vērā, Pasaules veselības organizācijas iegūtos jaunākos datus, tad visvairāk alkoholu patērē Tadžikistānas iedzīvotāji. Vidējais alkohola daudzums uz vienu cilvēku ir 30.3 litri katru gadu. Tas ir pārsteidzoši, jo Tadžikistānā liela daļa jeb aptuveni 80% populācijas ir musulmaņi. Tas nozīmē, ka tie cilvēki, kuri dzer- dzer ļoti daudz.

Ne tik pārsteidzoši, ka Krievija ierindojas otrajā vietā ar izdzertiem 22.3 litriem uz personu.

Negaidīts ir krasais alkohola lietošanas pieaugums Ķīnā. Kamēr Rietumu valstis, Lielbritānija un Īrija 30 gadu laikā ir sasniegusi alkohola lietošanas ievērojamu samazināšanos. Ķīnas ekonomiskais kāpiens ir radījis arī kāpumu alkohola lietošanā.

  1. gadā, Ķīnā patērētais alkohola daudzums uz cilvēku bija tikai 2.5 litri gadā. Savukārt, 2010. gadā tas ir uzlēcis līdz 6.7 litriem, bet šodien šis skaitlis ir pietuvojies un pārsniedzis Rietumu valstu patērēto daudzumu- 15.1 litrs alkohola gadā uz 1 cilvēku, pārsniedzot iztērēto alkohola daudzumu ASV (13.3), Vācijā (14.7) un Francijā (12.9).

Kopējā aptauja uzrāda rezultātus, ka 42% vīriešu un 71% sieviešu atsakās no alkohola lietošanas.

Ķīnā alkoholu drīkst iegādāties un lietot no 18 gadu vecuma. Dzērienu baudīšana nav tikai nedēļas nogales izklaides papildinātājs, bet tas bieži tiek darīts kopā ar kolēģiem un biznesa tikšanās reizēs. Tas tiek izmantots kā attiecību nostiprināšanas līdzeklis.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">rommels</cite>

    e gadā izdzeru ap 52 litri alkahola pirms pieciem gadiem bija 150litri alkahola!ūdeni toč tagat izdzeru ap900litri!

  • <cite class="fn">janis</cite>

    sarakstitas mulkibas

  • <cite class="fn">Raimonds</cite>

    Sistēma, kura dod iespēju pelnīt ar loto.
    Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam, kad paņemtu savu Džekpotu? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! http://lotoguru.eu

Leave a Comment