Beidzot tas ir pierādīts: kurš cilvēkus mīl vairāk – kaķi vai suņi?

suns_kakis

Jau ir bijuši vairāki neliela mēroga pētījumi, kuri uzrādījuši, ka suņa saimniekiem, mijiedarbojoties ar saviem suņiem, gan cilvēks, gan suns sāk ražot oksitocīnu.

Tas ir viens no mīlestības ķīmiskajiem rādītājiem zīdītājos. Cilvēki ražo šo hormonu smadzenēs, kad viņiem kāds rūp. Piemēram, redzot laulāto vai savus bērnus, oksitocīna līmenis asinīs parasti ceļas par 40-60%”.

Neirozinātnieks pārbaudīja oksitocīna līmeņus 10 suņiem un 10 kaķiem divas reizes – 10 pirms spēlēšanās un uzreiz pēc tās.

Rezultāti uzrādīja, ka hormons suņiem viduvēji ir pacēlies par 57,2%, bet kaķiem tikai par 12%.
Kas savukārt teorētiski nozīmē, ka suņi mīl savus cilvēkus vairāk nekā kaķi.

“Es biju ļoti pārsteigts, atklājot, ka suņi ražo tik lielu oksitocīna daudzumu. Suņa līmenis 57,2% ir ļoti spēcīga atbilde. Tas uzrāda, ka suņiem patiesi rūp savi saimnieki. Bija arī patīkams pārsteigums atklāt, ka kaķi vispār tādu ražo.”

Lasi vēl: Mūžīgais jautājums- kādēļ suņiem nepatīk kaķi?

Daži cilvēki uzskata, ka kaķiem savi saimnieki nepatīk vispār – šis pētījums vismaz pierāda pretējo! Tomēr kaķi pārspēj suņus savādākā veidā – viņi ir labāki izdzīvotāji.

Pētījums, kurā tika izpētītas 2000 fosilijas, atklāja, ka kaķu dzimtas pārstāvji ir daudz labāki izdzīvošanā nekā suņu dzimtas piederīgie.

Zinātnieku komanda atklāja, ka kaķiem bijusi nozīmīgu lomu gandrīz 40 suņu šķirņu izmiršanā. Kaķi bieži vien izkonkurēja suņus pēc barības, jo viņi vispārēji ir daudz labāki mednieki. Pagaidām nav atklātu pierādījumu, ka jebkad suņu suga ir iznīdējusi kaķu sugu.

Suņu dzimta (kurai pieskaitāmi arī vilki, no kuriem ir cēlušies pieradinātie suņi) radusies pirms 40 miljoniem gadu Ziemeļamerikā. Pēc 20 miljoniem gadu bija jau vairāk nekā 30 suņu pasugu. Tad ieradās kaķu dzimta un izraisīja dramatisku panīkumu suņu dzimtai.

NOSKATIES ARĪ SLAVENO VIDEO – MANS DRAUGS – SUNS UN MANS DRAUGS  – KAĶIS. ĻOTI SMIEKLĪGI!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment