LA.LV apkopojis deviņas vietnes, kurās likumīgi un godīgi var tikt pie bezmaksas grāmatām

Latvijā viens no lielākajiem portāliem la.lv apkopojis deviņas vietnes no visas pasaules, kurās likumīgi iespējams iegūt bezmaksas grāmatas.

 

Google e-Bookstore

Google e-Bookstore bezmaksas sadaļā atrodams lērums bezmaksas grāmatu visdažādākajos žanros un valodās, tostapr latviski – pavirši uzmetot aci, starp yop grāmatām ieraugāmi divi Sandras kalnietes darbi (latviešu un angļu valodā), kā arī Blaumaņa noveles. Te dažādos formātos atrodami bestselleri, iemīļota klasika un vēl daudz kas cits, turklāt, pirms izvēlēties grāmatu, var apskatīt, kā to vērtējuši citi lasītāji.

Project Gutenberg
Project Gutenberg piedāvā vairāk nekā 57 000 bezmaksas grāmatu. Nav nepieciešama ne reģistrēšanās, ne dalības maksa, un grāmatas var izvēlēties ePub, Kindle, HTML, kā ari teksta formātā, lasīt gan tiešsaistē, gan lejuplādēt. Project Gutenberg piedāvā tikai un vienīgi grāmatas, kurām beidzies autortiesību termiņš, taču, apmeklējot dažādas tā vietnes (Project Gutenberg Australia vai Project Gutenberg Canada), atklāsiet, ka piedāvājums mazliet atšķiras.

Open Library
Open Library piedāvā vairāk nekā miljonu bezmaksas e-grāmatu – vietnes katalogs ir Internet Archive tiešsaistes projekts un atļauj arī lietotājiem pievienot grāmatas. Kas, savukārt, nozīmē, ka daļu no grāmatām, kuras atrodamas arhīvā, varēs tikai iegādāties, taču ir arī krietna daļa bezmaksas izdevumu. Ties, Open Library pieprasa reģistrāciju, un, kā kārtīgā bibliotēkā, pēc pieprasītākajiem izdevumiem var nākties pastāvēt rindā.

Lasi arī: Dziedātāja Dināra Rudāne laiž pasaulē meitiņu; Viņa veidoja dzemdību tiešraides interneta sociālajos tīklos

Internet Archive
Atšķirībā no citiem tiešsaistes rīkiem, Internet Archive piedāvā ne tikai bezmaksas tekstus, bet arī mūziku, podkāstus, attēlus un filmas. Tieši šī vietne noderēs, ja meklējat patiešām senus materiālus, kuri nav sastopami ne grāmatveikalos, ne pat normālajās bibliotēkās.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās piecas vietnes

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment