Lai 1 minūtes laikā atbrīvotos no kaļķakmens tējkannā, nav nepieciešami nekādi speciāli veikala līdzekļi

Elektriskās ierīces ir kļuvušas par mūsu dzīves sastāvdaļu. Mums ir grūti iedomāties, kā mēs varam iztikt bez tām. Tā, piemēram, elektriskajā tējkannā mums ir vieglāk un ērtāk uzsildīt ūdeni tējai.

Protams, tējkannai uz plīts ir savi labumi un ar tiem ir grūti strīdēties. Piemēram, šādas tējkannas ir vieglāk tīrīt gan no iekšpuses, gan no ārpuses.

Taču elektriskā tējkanna ūdeni uzvāra daudz ātrāk. Tiesa, elektriskajās tējkannās ļoti bieži veidojas aplikums un kaļķakmens. Bet tā nav problēma, ja jūs zināt pāris sadzīves triku. Šodien mēs jums pateiksim, kā ātri un vienkārši atbrīvoties no kaļķakmens tējkannā.

Kā attīrīt tējkannu no kaļķakmens

Elektrisko tējkannu mazgāt ir daudz grūtāk nekā parasto. Vienmēr uzmanieties, lai mitrums nenokļūtu uz elektriskām daļām. Tējkannā kaļķakmens veidošanās galvenokārt ir saistīta ar to, ka pilsētās ūdens ir diezgan ciets un piesātināts ar smagajiem metāliem un visa veida minerālvielām.

Ļoti bieži ūdeni pirms vārīšanas nostādina burkās vai izlaiž caur īpašiem filtriem. Tad ūdens kļūst mīkstāks un patīkamāks pēc garšas.

Bet lielākā daļa cilvēku joprojām tikai ielej ūdeni tējkannā no krāna. Tāpēc ieteicams vismaz reizi mēnesī veikt elektriskās tējkannas profilaktisko apkopi un notīrīt to no kaļķakmens. Lai to izdarītu, specializētā veikalā varat iegādāties atkaļķošanas līdzekli.

Vai arī varat izmantot kādu no mūsu ekonomiskajām, bet ne mazāk efektīvajām metodēm, kā atkaļķot tējkannu. Turklāt šādas metodes ir drošākas mūsu veselībai un videi, jo nesatur kaitīgus ķīmiskos savienojumus.

Pierādītas metodes

Pirmais līdzeklis ir visekonomiskākais. Turklāt savā virtuvē vienmēr atradīsiet sastāvdaļas tā pagatavošanai. Viss, kas jums nepieciešams, ir ūdens un etiķis. Ielejiet ūdeni tējkannā tā, lai tas aptver visu kaļķakmens laukumu, un pievienojiet pietiekamu daudzumu etiķa.

Lasi arī: Speciālisti lūdz nestādīt ģerānijas. Tam ir ļoti nopietni iemesli

Uzvāriet tējkannu ar šo maisījumu, pēc tam to rūpīgi izskalojiet. Viss — tējkanna ir tīra un gatava turpmākai lietošanai. Pirmo vārīto ūdeni pēc tīrīšanas vēlams vienkārši izliet. Bet otrs būs lietojams.

Otrā metode prasīs no jums zināmas pūles, jo galvenā sastāvdaļa var nebūt mājā. Dodieties uz tuvāko pārtikas veikalu, kur varat atrast citronskābi. Ieber tējkaroti citronskābes tējkannā, kas piepildīta ar ūdeni un uzvāriet. Pēc tam rūpīgi izskalojiet tējkannu, un varat to izmantot tālāk.

Šī metode ir vēl efektīvāka nekā ar etiķi, jo citronskābe labāk noņem aplikumu un kaļķakmeni.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment