Lai arī man ir jau pāri 40, tikai tagad sapratu, kāda ir pareizā temperatūra veļas mazgāšanai

Jaunie veļas mašīnu modeļi ir aprīkoti ar modernu skābekļa apgādes sistēmu, kas efektīvi izstumj netīrumus un traipus no auduma šķiedrām. Šādās situācijās, lai nodrošinātu optimālus rezultātus, ūdens temperatūrai tiešām jābūt 40 grādiem, jo skābekļa tehnoloģija darbojas vislabāk šādā temperatūrā.

Ikdienas veļas mazgāšanai pietiks ar 30 grādu temperatūru. Lai gan var šķist dīvaini, pazeminot temperatūru par 10 grādiem, mazgāšanas kvalitāte nemainīsies, jo mūsdienu mazgāšanas līdzekļi un mašīnu tehnoloģijas ir pielāgotas efektīvai darbībai arī zemākā temperatūrā.

Šāds mazgāšanas režīms ne tikai palīdzēs saglabāt veļas kvalitāti, bet arī ievērojami samazinās ģimenes budžeta izdevumus par elektrību, jo zemāka temperatūra nozīmē mazāku enerģijas patēriņu.

Kādu veļās mazgāšanas temperatūru izvēlēties

Katras veļas mašīnas izmanto aukstu ūdeni un tikai mazgāšanas laikā to uzsilda līdz nepieciešamajai temperatūrai. Lai sasniegtu šo temperatūru, tiek patērēta elektroenerģija, un jo augstāka ir ūdens temperatūra, jo vairāk enerģijas nepieciešams.

Piemēram, lielākajā daļā veļas mazgājamo mašīnu enerģijas patēriņš ūdens uzsildīšanai līdz 40 grādiem ir 0,5 kWh, bet ūdens sasildīšanai līdz 30 grādiem pietiek ar 0,3 kWh.

Pirmā acu uzmetiena šī atšķirība šķiet neliela, bet tā var būtiski ietekmēt kopējo elektrības patēriņu mēneša laikā.

Apģērbu vai gultas veļas mazgāšanai nav nepieciešama 40 grādu temperatūra. Vidēji katra ģimene veļas mazgā divas reizes nedēļā.

Mazgāšanas cikls ilgst aptuveni divas stundas, un šajā laikā veļas mašīna vairākas reizes uzņem un uzsilda ūdeni līdz vajadzīgajam siltumam.

Ūdens daudzums ir atkarīgs no mašīnas noslogojuma un veļas daudzuma. Tādēļ, ja samazināsiet veļas mazgāšanas temperatūru, pēc dažiem mēnešiem būs manāma starpība elektroenerģijas patēriņā.

Pārsteidzoši, cik vienkārši ir samazināt elektroenerģijas patēriņu dzīvoklī bez stingriem ierobežojumiem. Daudzi no mums pat nesaprot, cik tas ir viegli.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment