Kartupeļi ir vieni no Latvijā iecienītākajiem dārzeņiem, ko var atrast teju katras ģimenes ēdienkartē. Pateicoties savai garšai, tupenīšus var pagatavot gan kā atsevišķu ēdienu, gan kā lielisku piedevu pie gaļas un zivju maltītēm.
Daudzas saimnieces veido kartupeļu krājumus ziemai, taču ir svarīgi zināt, kā tos pareizi uzglabāt, lai tie nebojātos un nesāktu dīgt. Lūk, pārbaudīta metode, ko mūsu vecmāmiņas izmantoja, lai ilgstoši saglabātu bumbuļus svaigus.
Kā novērst kartupeļu dīgšanu ziemā
Kartupeļi labi panes vēsumu, ja tos uzglabā tumšā, labi vēdināmā vietā. Labākās vietas tam ir pagrabi, noliktavas vai īpašas glabātavas. To pakļaušana saules gaismai var izraisīt to dīgšanu un krāsas maiņu, padarot tos nederīgus patēriņam.
Kā pareizi ēst hurmu – izrādās, visi to darījuši nepareizi
Lai novērstu kartupeļu dīgšanu, svarīgi ievērot vairākus noteikumus:
Neglabā kartupeļus plastmasas maisiņos, jo tas radīs lieku mitrumu iekšpusē, veicinot puves un dīgšanu. Labāk izmanto koka kastes vai pītus grozus, kas nodrošina gaisa cirkulāciju un novērš kondensāta uzkrāšanos.
Ir kāds mazs noslēpums, kas palīdzēs saglabāt kartupeļus svaigus un neļaus tiem bojāties.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk