Vienkāršs veids, kā pagarināt kartupeļu glabāšanas laiku
Pieredzējušas saimnieces zina kādu vienkāršu triku: ja konteinerā ar kartupeļiem pievieno dažus rudenī savāktus kastaņus, tas palīdzēs novērst lieko mitrumu, kā arī palēninās puves un dīgšanas procesu. Ja kastaņi nav pieejami, ir alternatīvas iespējas: Arī pāris skābu ābolu, kas novietoti starp bumbuļiem, palīdzēs kartupeļus saglabāt ilgāk.
Citroniem ir līdzīga iedarbība – tie var novērst dārzeņu priekšlaicīgu sadīgšanu.
Vai var lietot uzturā sadīgušus kartupeļus?
Kartupeļos, kas sadīguši, var uzkrāties kaitīgās vielas. Ja tupenīši kļūst mīksti, sačervelējas vai pilnībā pārklājas ar asniem, labāk tos nekavējoties izmest. Svarīgi atcerēties, ka sazaļojušus kartupeļus nekādā gadījumā nedrīkst ēst, jo tie satur toksisku vielu solanīnu, kas var izraisīt saindēšanos.
Ja kartupelis izskatās normāls, bet uz tā ir parādījies tikai viens vai divi mazi asni, tos var vienkārši nogriezt un bumbuļus droši izmantot pārtikā. Ievērojot šos vienkāršos ieteikumus, tu varēsi ilgstoši saglabāt kartupeļus svaigus un izvairīties no priekšlaicīgas sadīgšanas ziemā.
Ja tev noderēja šī informācija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem.