Lai petūnija ziedētu krāšņi un ilgi, baro to šādi. Vienkārša barošanas shēma

2. Kālija monofosfāts ir ziedēšanas periodā nepieciešamais kālija un fosfora avots. Mainiet to ar kalcija nitrātu, pievienojot to ik pēc 10-14 dienām visu vasaru.

Lasi vēl: “Citronskābe dārzam”: rezultāti jūs pārsteigs (žēl, ka es to iepriekš neesmu lietojusi)

3. Kālija magnēzija ir vēl viens budžeta mēslojums, kas kalpo kā kālija, kā arī magnija un sēra avots, kas ir ļoti nepieciešami un noderīgi augiem. Petūnija pateiksies ar skaistu lapotni un veselīgu izskatu. Calimagnesia slikti šķīst ūdenī, tāpēc to var uzklāt vienu reizi zem krūma, nedaudz iestrādājot augsnē.

Vēl viena svarīga nianse ir tāda, ka tikai minerālmēslu izmantošana nelabvēlīgi ietekmē augu. Tāpēc dažreiz tie ir jāmaina ar organisko vielu pievienošanu.

Vai zirņu putra ir kolhoza ēdiens? Nē, nav kauns restorānā pasniegt putru pēc šīs receptes

Ja stādīšanas laikā podos ievietojat kompostu vai humusu, kā es, ar to pietiek. Ja nē, tad starp minerālmēsliem petūnijas var laistīt ar vistas humusa, augu uzlējumu vai kālija humāta uzlējumu. Tas kalpos kā barības vielu avots un labvēlīgi ietekmēs augsnes mikrofloru.

Un, protams, mēslošana darbojas tikai tad, ja jūsu petūnija aug pietiekamā daudzumā augsnes. Ja iestādījāt nokarenu petūniju, kas aug kā traka, nelielā 2-3 litru podiņā, līdz vasaras vidum varat pamanīt, ka, neskatoties uz visiem jūsu pūliņiem, krūms sāks novecot. Jo saknes jau sen ir apguvušas telpu un nav kur tālāk augt.

Lasi vēl: Tagad tas ir vienīgais veids, kā es gatavošu kartupeļus ( atradu pārsteidzoši gardu recepti)

Tādējādi, lai iegūtu skaistas petūnijas, jums jāievēro vienkārša shēma: pietiekams augsnes daudzums + pareiza mēslošana + savlaicīga pļaušana. Es noteikti detalizēti runāšu par petūnijas griešanu, tāpēc neaizmirstiet abonēt, ja vēl neesat to izdarījis, lai nepalaistu garām noderīgu informāciju.

Kāpēc vairs neatdodu trūcīgajiem lietotas bērnu drēbītes; Skarbs stāsts, kurš atvērs daudziem acis

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment