Lai petūnija ziedētu krāšņi un ilgi, tās jābaro ar šo metodi – vienkārša barošanas shēma

Gandrīz katrs dārznieks audzē petūnijas, taču ne visiem izdodas panākt ne tikai bagātīgu, bet arī ilgstošu ziedēšanu, lai tās izskatītos kā blīvi ziedoši kamoli un ziedētu līdz pat rudenim.

Lai to panāktu, ir svarīgi pareizi un bagātīgi mēslot petūnijas. Nav nepieciešams tērēt naudu dārgam Osmokot mēslojumam, lai gan dažu emuāru autori var radīt iespaidu, ka tas ir galvenais noslēpums. Patiesībā sulīgu un ilgstošu ziedēšanu var viegli nodrošināt ar pieejamiem un budžetam draudzīgiem minerālmēsliem, kas ir pieejami ikvienam.

Vienkāršākais veids ir iegādāties komplekso mēslojumu, kas vienādās daļās saturēs slāpekli, fosforu un kāliju, kā arī nepieciešamos mikroelementus. Un izmantojiet šo mēslojumu visu vasaru, barojot to apmēram reizi 10-14 dienās.

To var aizstāt ar nitroammofosku, kas satur arī slāpekli, fosforu un kāliju, taču šo mēslojumu nevar izmantot bieži, jo tas satur kālija hlorīdu, un hlors negatīvi ietekmē augus, uzkrājoties augsnē. Īpaši maza poda ierobežotos apstākļos.

Lasi arī: Vairs nemokos ar apavu smaku – pat lielā karstumā apavi nesmird; Dalos ar vienkāršu triku

Tāpēc, ja vēlaties aizstāt komplekso mēslojumu ar kaut ko citu, es iesaku šo shēmu:

1. Kalcija nitrāts – satur pietiekamu daudzumu slāpekļa plus augiem nepieciešamo kalcija. Lietojiet kalcija nitrātu vasaras pirmajā pusē, apmēram reizi 2 nedēļās.

Vasaras otrajā pusē tā lietošanu labāk samazināt. Šoreiz uzklāju tikai pēc petūniju nogriešanas, kad atkal vajag uzkrāt masu.

 

2. Kālija monofosfāts ir ziedēšanas periodā nepieciešamais kālija un fosfora avots. Mainiet to ar kalcija nitrātu, pievienojot to ik pēc 10-14 dienām visu vasaru.

3. Kālija magnēzija ir vēl viens budžeta mēslojums, kas kalpo kā kālija, kā arī magnija un sēra avots, kas ir ļoti nepieciešami un noderīgi augiem. Petūnija pateiksies ar skaistu lapotni un veselīgu izskatu. Calimagnesia slikti šķīst ūdenī, tāpēc to var uzklāt vienu reizi zem krūma, nedaudz iestrādājot augsnē.

Vēl viena svarīga nianse ir tāda, ka tikai minerālmēslu izmantošana nelabvēlīgi ietekmē augu. Tāpēc dažreiz tie ir jāmaina ar organisko vielu pievienošanu.

Ja stādīšanas laikā podos ievietojat kompostu vai humusu, kā es, ar to pietiek. Ja nē, tad starp minerālmēsliem petūnijas var laistīt ar vistas humusa, augu uzlējumu vai kālija humāta uzlējumu. Tas kalpos kā barības vielu avots un labvēlīgi ietekmēs augsnes mikrofloru.

Un, protams, mēslošana darbojas tikai tad, ja jūsu petūnija aug pietiekamā daudzumā augsnes. Ja iestādījāt nokarenu petūniju, kas aug kā traka, nelielā 2-3 litru podiņā, līdz vasaras vidum varat pamanīt, ka, neskatoties uz visiem jūsu pūliņiem, krūms sāks novecot. Jo saknes jau sen ir apguvušas telpu un nav kur tālāk augt.

Tādējādi, lai iegūtu skaistas petūnijas, jums jāievēro vienkārša shēma: pietiekams augsnes daudzums + pareiza mēslošana + savlaicīga pļaušana. Es noteikti detalizēti runāšu par petūnijas griešanu, tāpēc neaizmirstiet abonēt, ja vēl neesat to izdarījis, lai nepalaistu garām noderīgu informāciju.

Leave a Comment