Latvijā palielināts īpašās kopšana pabalsts

Pozitīva ziņa Latvijā – izrādās, ka jau no 1. jūlija par 100 eiro ir pieaudzis īpašas kopšanas pabalsts bērniem, kā arī pilngadīgām personām ar  smagu invaliditāti, un kurām invaliditātes cēlonis bijusi slimība no bērnības. Turpmāk šis pabalsts būs 313,34 eiro mēnesī. Lai arī summa arvien nav ļoti liela, tomēr dauzām ģimenēm tā ir būtiska nauda.

Saistībā ar šo notikumu Labklājības ministre Ramona Petraviča klāsta par situāciju ģimenēs, kurās aug bērni ar īpaši smagu invaliditāti –  viņa atgādina, ka bērni, kuriem ir vajadzīga īpaša kopšana, ikdienu savā sadzīvē saskaras ar situāciju, kad viņi nevar iztikt un dzīvot bez savu vecāku vai cita  atbalsta cilvēk nepārtrauktas  palīdzības. Tāpat  nekas arī  nemainās, kad šie bērni izaug un sasniedz pieauguša cilvēka vecumu

Tieši tāpēc nolemts, ka cilvēkiem ar ļoti smagu invaliditāti no bērnības, kā arī viņu ģimenes locekļiem un atbalsta personām sniegs papildu atbalstu naudas veidā caur pabalstu palielināšanu.

Lasi arī: Ekonomikas ministrs “draud” ar “soda maksājumiem” dzīvojamo māju īpašniekiem, kuru nami nav energoefektīvi

 

UZZIŅA

2018. gadā  īpašas kopšanas pabalstu  saņēma vidēji 2072 cilvēki par bērniem ar ļoti smagu invaliditāti un 2316 cilvēki ar I invaliditātes grupu no bērnības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment