Latvija un Igaunija salīgoja Valkā (FOTO)

Pirmo reizi Latvijas un Igaunijas vēsturē notika vērienīga abu valstu salīgošana, kas norisinājās Valkas brīvdabas estrādē, klātesot tūkstošiem Latvijas un Igaunijas līgotāju. 24.jūnijā to varēja noskatīties arī LNT skatītāji.

Koncertā, kas noritēja Valkā, piedalījās populārākie Latvijas un Igaunijas dziedātāji – Samanta Tīna, Viktors Lapčenoks, Ginta Krievkalna, Žoržs Siksna, Lorija Vuda, Ivars Cinkuss, Artūrs Biķernieks, Jānis Buķelis, “MC Orķestris”, kā arī viešņas no Igaunijas – Getter Jaani un Birgita. Par īpašu pārsteigumu skatītājiem kļuva grupas “Čikāgas piecīši” dalībnieka Armanda Birkēna iepriekš noslēpumā turētā uzstāšanās. “Ar “piecīšiem” savulaik koncertējām arī Valkas estrādē – te mūs klausījās 15000 skatītāju, tādēļ ļoti vēlējos vēlreiz atgriezties šajā brīnišķīgajā pilsētā”, teic Birkēns. Ar muzikālu priekšnesumu klātesošos priecēja arī Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un grupa “Bumerangs”, Valkas novada dziedātāji diriģenta Ivara Cinkusa vadībā un tautas deju ansamblis “Dzintariņš”.

Koncerta laikā pirmatskaņojumu piedzīvoja arī fragments no jaunās Raimonda Paula un Samantas Tīnas čigānu dziesmu programmas, ko muzikāli kuplināja čigānu ansamblis “Ame Roma”.

Pēc nakts balles – tieši saullēktā notika Pliko skrējiens, kurā tika piedalījās skrējēji gan no Latvijas, gan Igaunijas – par uzvarētāju kļuva Latvijas pārstāvis Ēriks.

Dižkoncerts “Līgojam Valkā!” notika pateicoties Valgas un Valkas pašvaldību, kā arī sponsoru – “Alko 1000”, “Prosperity”, “Mego”, “Woltec”, Latvijas radio 2, LNT, “McĀbols”, “29one”, “Valkas būvnieks”, “PRO DEV”, “PEPI RER”, “Vārpas 1”, “Bazalts” un “Producents” atbalstam.

FOTO (publicitātes foto autors – Lauris Vīksna): https://failiem.lv/u/wecuamka

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment