Latvijai tuvojas kārtējais ciklons – laika prognoze turpmākajām septiņām dienām

Nedēļas nogalē laika apstākļi uzlabosies, tomēr nākamās nedēļas sākumā Latvijai pietuvosies kārtējais ciklons, liecina jaunākā septiņu dienu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras publicētā laika prognoze.

Naktī uz sestdienu daudzviet gaiss atdzisīs +6…+8 grādiem un vietām termometra stabiņš varētu tuvoties līdz pat +5 grādu atzīmei, piezemē temperatūras būs zemākas, līdz ar to no rīta zāles virskārtā varētu veidoties salna.

Nakts uz svētdienu jau būs siltāka. Dienā gaiss uzsils līdz pat +15…+20 grādu atzīmei.

Nākamās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi atkal pasliktināsies. Pirmdien lielākoties mākoņains laiks un lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos. Turpinās pūst lēns galvenokārt ziemeļu puses vējš un dienā termometra stabiņš sasniegs +18…+23 grādu atzīmi.

Savukārt otrdien dienā Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies kārtējais ciklons, mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet gaidāms lietus, vietām stiprs, kā arī ducinās pērkons.

Lasi arī: Publicētas Latvijas lielāko teātru vadītāju algas – cipari ir iespaidīgi

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas turpinājumā laika apstākļus turpinās noteiks ciklona darbība, līdz ar to teritoriju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, vietām gaidāmi negaisi, kuru laikā pūtīs brāzmains vējš un iespējama krusa.

Kopumā Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +11…+16 grādiem, bet dienā temperatūra paaugstināsies +18…+22 grādiem.

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment