Latvijai tuvojas plašs ciklons, kas atnesīs lielas pārmaiņas laikapstākļos. Atklājam prognozi nākamajai nedēļai

 

Tiesa gan  rajonos pie Baltijas jūras un Rīgas jūras līča būs dažus grādu vēsāks laiks. Arī naktīs laiks lēnām kļūs siltāks. Piemēram,  naktī starp   sestdienu un svētdienu temperatūras nebūs zemākas par  +13 līdz +18 grādiem.  Dažās vietā Latvijā gaisa temperatūra naktī var sasniegt pat ap +19…+20 grādus. Lielākoties pūtīs lēns  vējš no dienvidu puses, bet atsevišķos Latvijas rajonos naktīs var veidosies arī migla.

Savukārt, tāpat kā dienā, arī naktī uz pirmdienu atmosfēras spiediens lēnām pazemināsies, līdz to droši var prognozēt, ka laika apstākļi pasliktināsies – daudzviet naktīs līs lietus un pat ducinās pērkons.

Tiesa nākamās nedēļas sākumā arvien būs pietiekami silts laiks – lai arī līs lietu.  Dienā temperatūras  turēsies +19…+24 grādu robežās.

Lasi arī:  Latvijā top Baltijā lielākais “outlet” veikalu komplekss un tas tik pabeigt jau pavisam drīz – lūk visa informācija

Pēc šī brīža prognozēm, sākot ar darba nedēļas vidu, Latvijai pietuvosies plašs ciklons. Pastāv liela varbūtība, ka tā centrs atradīsies tieši virs valsts teritorijas, šajā gadījumā plašā teritorijā tiktu novērotas ilgstošas intensīvas lietavas un vējš brāzmās sasniegtu pat 15-18 m/s. Tomēr prognožu savlaicīgums vēl ir liels, LVĢMC informāciju vēl precizēs turpmākajās dienās. Kopumā nākamās nedēļas otrajā pusē gaiss kļūs vēsāks.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment