Latvijas teologi, zinātnieki un politiķi tiksies uz sarunu par taisnīgumu

Trešdien, 9.maijā plkst. 18.00 – 19.30 “Birojnīcā” notiks diskusija “Taisnīga Latvija. Ko es varu darīt?”. Tajā piedalīsies teologs Juris Cālītis, fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, juriste Evita Goša un politiskās apvienības “Attīstībai / Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Diskusiju vadīs pedagoģe un teoloģe Laima Geikina.

Diskusijas vadītāja Laima Geikina uzsver: “Mūsu bērni sagaida, ka būsim taisnīgi vecāki un taisnīgi skolotāji. Ko nozīmē taisnīgums, būt taisnīgam? Manuprāt, tās ir vienlīdzīgas iespējas, pienākumi un atbildība ikvienam, neraugoties uz piederību kādai sabiedrības grupai. Ņemot vērā, ka Kustības “Par!” manifestā likts uzsvars tieši uz taisnīguma izpratni, uz sarunu esmu aicinājusi gan Kustības “Par!” biedrus, gan sabiedrībā pazīstamus manifesta atbalstītājus.”

Diskusijā par taisnīgumu un tā izpausmēm sociālajās, ekonomiskajās un politiskajās struktūrās sarunas dalībnieki meklēs atbildi uz jautājumiem, kas skar taisnīguma izpratni, realizāciju un to vai 21. gadsimta sabiedrība spēj tuvoties taisnīgas sabiedrības ideālam?

Vietu skaits ir ierobežots! Lūdzam pieteikties pie Amālijas Brūveres, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz 28608687.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment