Lemberga laikraksts “Neatkarīgā” pieķerta Fake News izplatīšanā – spiesti atsaukt ziņu

Laikraksts Neatkarīgā (kurš ir cieši saistīts ar smagos noziegumos apsūdzēto no Ventspils mēra pienākumu pildīšanas atstādināto Aivaru Lembergu), ir pieķerts viltus ziņu izplatīšanā un ir spiests atsaukt nepatieso informāciju.

Tas izriet no paša laikraksta publicētā, kur viņi raksta: 2019. gada 1. augustā laikraksta Neatkarīgā Rīta Avīze viedokļu sadaļā bija publicēts Māra Krautmaņa komentārs «Kariņam jāatbrīvojas no murgotājiem». Tā kā nav pierādāms, cik ļoti Šveices advokātam Rudolfam Meroni vajadzēja dabūt nost no ceļa Latvijas dzelzceļa vadību, tad atsaucam šajā komentārā pausto viedokļa daļu: «.. Rudolfam Meroni, kam ļoti vajadzēja dabūt nost no ceļa Latvijas dzelzceļa vadību».

Atvainošanās un atsaukums gan laikrakstā ievietots tikai 15.oktobrī – vairākus mēnešus pēc maldinājuma publikācijas, nevis septiņu dienu laikā, kā to prasa likuma Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem 21.pantā.

Šī gan nav pirmā reize, kad ar Lembergu cieši saistīti mediji spiesti atsaukt ziņas. Tā, iepriekš viltus ziņu izplatīšanā bija pieķerts laikraksts Diena, kurš arī bija uzrakstījis nepatiesu informāciju par Lemberga pretinieku Meroni (par to varat vairāk lasīt šajā portāla BNN rakstā —> Dienai paiet teju pusgads, lai atzītu, ka Meroni nav apsūdzēts kriminālprocesā un Pret laikrakstu Diena ierosināts kriminālprocess par neslavas celšanu Dr. Rudolfam Meroni!

Meroni un Lemberga nesaskaņām ir sena vēsture. Nesaskaņas sākās vēl iepriekšējā desmitgadē, kad Ventbunkers padomes priekšsēdētājs Meroni nostājās pret Lemberga diktatūru uzņēmumā! Kopš tā laika pret Meroni regulāri tikuši vērsti dažādi kampaņveidīgi uzbrukumi Lemberga kontrolētos medijos, kas gan vairākumā gadījumu beigušies ar ziņu atsaukšanām vai tiesvedību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment