Lembergs pērn dienā nopelnījis 255 eiro strādājot aģentūrā, kuru finansē Ventspils dome

“Ventspils attīstības aģentūra” informāciju par biedriem nepublisko, jo ne visi biedri gribot, lai viņus nosauc.

No pienākumu pildīšanas atstādinātais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) lielu daļu no saviem ikgadējiem ienākumiem gūst pašvaldības līdzfinansētā biedrībā “Ventspils attīstības aģentūra”. Tajā viņš algā pērn saņēmis gandrīz 100 tūkstošus eiro jeb 255 eiro dienā, ziņo LTV raidījums “de facto”.

Lemberga kopējie ienākumi pērn bijuši 333 461,33 eiro, liecina publicētā deklarācija. Piekto daļu no viņa ienākumiem veido pensija – 72 740 eiro. Apmēram tik pat daudz Lembergs saņēmis no grāmatu apgāda “Valters un Rapa”, kas no Lemberga nomā savrupmāju Rīgā pie Māras dīķa. Šo ēku Lembergam testamentā 1994.gadā novēlēja studiju biedrs Vitāls Lejiņš.

Lembergs arī saņēmis 44 301 tūkstošus eiro kā Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs un divtik mazāk kā mērs pilsētas domē. Taču būtisku daļu viņa ienākumu jau gadiem nodrošina darbošanās biedrībās. Vienā no tām – “Ventspils attīstības aģentūrā” – Lembergs pērn algā saņēmis 93 389 tūkstošus eiro.

“Ventspils attīstības aģentūra” nodarbojas ar pilsētas popularizēšanu, palīdzot biedriem ar mārketingu. Un Lembergs to vada. “Nu, un es tur, protams, atbilstoši dalībnieku lēmumam, saņemu algu,” saka Lembergs.

Uz jautājumu, kādus tieši pienākumus veic, viņš atbild, ka komunicē ar biedriem un dara to, kas viņiem mārketinga jautājumos vajadzīgs.

Bez visiem pienākumiem Lembergam daudz laika jāpavada tiesā. Pēdējā gada laikā tiesas sēdes notiek četras reizes nedēļā. Tādēļ jautājums, kurā tieši brīdī viņš strādā biedrībā, kas viņam spēj maksāt 255 eiro dienā jeb ceturto daļu no visiem biedrības ienākumiem.

Lasi arī: Jadviga Neilande: Murgs, kas attiecas uz tiem, kam darba alga mēnesī nepārsniedz 1100 eiro

Lembergs rēķina, ka tiesā ik dienas pavada piecas stundas, naktī guļ viņš sešas. Visām citām lietām pāri paliek 13 stundu. “Vai tad tas ir maz? Tas ir vairāk nekā jūs droši vien strādājat, bet jūsu laiku un naudu es neskaitu,” uz “de facto” jautājumu nosaka Lembergs.

“Ventspils attīstības aģentūra” informāciju par biedriem nepublisko, jo ne visi biedri gribot, lai viņus nosauc.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (un redzētu VIDEO)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment