Lielbritānijā nogalinātā latviešu zēna tētis nācis klajā ar paziņojumu

FOTO: Linkolnšīras policija

Ar publisku paziņojumu sabiedrībai klajā nācis  Lielbritānijā nogalinātā skolnieka Roberta Bunča tētis Edgars.

Jāatgādina, ka netālu no Lielbritānijas pilsētas Bostonas sestdien tika atrasts noslepkavots 12 gadus vecais zēns no Latvijas. Nogalinātais Roberts agrāk dzīvoja Liepājā un šonedēļ puikam būtu palikuši 13 gadi.  Zēns mācījās  Bostonas skolā, bet slepkavība notika Fištoftas ciematā netālu no pilsētas.

Lielbritānijas prese ziņo, ka Robertu audzināja vientuļais tēvs Edgars Buncis, kurš  vairākus gadus atpakaļ pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā, lai nodrošinātu dēlam labāku nākotni.

Foto: Facebook

Tagad Edgars Buncis griezies pie Lielbritānijas sabiedrības. Viņš uzsvēris, ka neapmeklēs pasākumu, ko  ir paredzēts rīkot Roberta piemiņai. Viņš mudinājis cilvēkus arī rūpēties par savu drošību pandēmijas laikā, ziņo britu mediji.

Vienlaikus 12 gadus veca zēna tēvs izteica lielu pateicību visiem cilvēkiem par atbalstu, tomēr uzsvēra, ka drošība ir pirmajā vietā.  Arī Linkolnšīras policijas amatpersonas brīdinājušas cilvēkus, ka spēkā ir pulcēšanās ierobežojumi, lai samazinātu vīrusa izplatību.

Lasi arī: Pirms 16 gadiem māte atstāja māsas–trīnītes dzemdību namā. Kā tagad izveidojusies viņu dzīve

Edgars Buncis arī pastāstīja, ka no dēla bērēs atvadīsies privāti, nevis publiskā pasākumā.  Cilvēkiem, kuri tomēr gatavojas doties uz piemiņas pasākumu, viņš ieteica nedarīt neko stulbu.

“Es vēlos, lai jūs turpinātu dzīvot savu dzīvi un darīt to, ko nevar Roberts. Es nevēlos, lai kāda cita ģimene piedzīvotu to, ko mēs. Lūdzu, nelieciet man skumt vēl vairāk,”  skaidroja nogalinātā zēna tēvs Edgars.

Pats pārsteidzošākais ir Edgara teiktais par iespējamām dēla slepkavām. Viņš nesteidz nosodīt un tiesāt aizdomās turamos, uzsverot, ka policijai notikušais ir jāizmeklē.

  “Es netiesāju iesaistītā zēna ģimeni, jo neesmu Dievs. Mums ir tiesa,” viņš teica.

Kamēr nav atklāta patiesība, viņš nevienu nenosodīs.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment