Šī delikatese tiek apēsta vienā mirklī, visiem garšo un tās pagatavošana prasa tikai 10 minūtes.
Divas no sastāavdaļām šajā receptē ir siers un kefīrs. Cietais siers sniedz bagātīgu, sāļu un dziļu garšu, kā arī olbaltumvielas un veselīgus taukus. Kefīrs piedod vieglu skābumu un atsvaidzina, turklāt tas ir bagāts ar probiotikām, kas uzlabo gremošanu.
Lassi arī: Gadi dara savu: kā mainījusies “Vienkārši Marija” aktrise Viktorija Ruffo
Precīzas sastāvaļas atradīsi raksta beigās!
Gatavošana:
Sīpolu smalki sagrieziet un sieru rupji sarīvējiet.
Pievienojam olas kefīrā, pievienojiet cepamo sodu, sāli un miltus. Mīcam mīklu.
Tad mīklai pievieno sīpolu un sieru un samaisa līdz viendabīgai masai. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un uz tās izvieto mīklu.
Mīcīt mīklu ar rokām un veidot no tās apaļu plāceni, pēc tam sagriezt to astoņos trīsstūros. Bet saku pēc savas pieredzes, labāk ir sagriezt pannā.
Pannā ielejiet daudz saulespuķu eļļas (vēlams bez smaržas), labi uzkarsējiet un liekam mīklas trīsstūrīšus. Vispirms apcep, līdz zeltainai garoziņai vienu pusi, pēc tam apgriež uz otru pusi.
Varam likt uz dēlīša un pasniegt. Var ēst ar jebko- krējums, majonēze, kečups, vai ar citam mērcēm.
Sastāvdaļas:
1 ola
100 ml kefīra (var izmantot jogurtu)
Puse tējk. ēdamkarotes dzeramās sodas
Viens ķekars zaļo sīpolu
50 g cietā siera
Sāls pēc garšas
200-250 g miltu
Ķīniešu horoskops 2025. gada aprīlim: kas gaida katru austrumu kalendāra zīmi
Labu apetīti!