Liepājas teātris ar komēdiju “Paldies Tev, draudziņ!” viesosies Ādažos

Liepājas teātris dosies uz Ādažiem, lai 24. novembra vakarā Ādažu Kultūras centrā parādītu britu dramaturga Dereka Benfīlda komēdiju “Paldies Tev, draudziņ!”. Izrāde tapusi pēc lugas “Up and Running” un to pagājušās sezonas izskaņā iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Galvenā loma iestudējumā atvēlēta aktierim Egonam Dombrovskim. Viņš iejūtas TV šova vadītāja Patrika Samnera lomā, kurš pamazām sācis zaudēt savu zvaigznes statusu. Lai atgūtu popularitāti, viņš sarunā savā dzīvoklī tikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģī fakts, ka Regs, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, Patrika dzīvoklī uz dīvāniņa ierauga neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka Patrika sieva atrodas Parīzē. Tad kas ir sieviete uz dīvāniņa? Un kā izkļūt no šīs situācijas, nezaudējot reputāciju Rega acīs?

Izrādē piedalās arī aktieri – Viktors Ellers, Gatis Maliks, Anete Berķe vai Karīna Tatarinova, Signe Dancīte un Ilze Jura.

”Izrāde ir dinamiska, situācijas nemitīgi mainās un sarežģās, un publika smejas,” pēc izrādes noskatīšanās rakstīja Andra Rutkēviča.

Režisors šoreiz veidojis arī skatuves iekārtojumu un skaņu celiņu, darbā pie izrādes viņam palīdzējusi asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, kostīmu māksliniece Ramona Barsegjana un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Biļetes uz iestudējumu iespējams iegādāties gan Ādažu Kultūras centrā, gan Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment