Lilijas pēc ziedēšanas – obligāti: 3 procedūras, lai nākamgad tās ziedētu vēl krāšņāk, spilgtāk un ilgāk

Paskaties, cik skaisti tie ir! Cik ļoti es dievinu lilijas un cik laimīgas tās ir, kad stāv tik sulīgas, kuplas un krāsainas. Tas ir šis gads. Un kā būs nākamgad? Es ceru un ticu, ka sliktāk nebūs.

Protams, krūmu krāšņums, ziedu lielums, pumpuru skaits un ziedēšanas ilgums ir atkarīgs ne tikai no kopšanas. Laikapstākļi vienmēr ievieš savas korekcijas. Taču daudz kas ir atkarīgs arī no tevis un manis: kādu aprūpi lilijām tagad nodrošināsim, tādus pūļu “augļus” plūksim nākamgad.

Šodien mēs runāsim par liliju kopšanu pēc ziedēšanas. Mēs neskarsim tās procedūras, kas būs nepieciešamas rudenī pirms aukstā laika ierašanās. Mēs runāsim tikai par tiem, kas nepieciešami tūlīt pēc ziedēšanas.

Nekad nenoskalojiet šīs 9 lietas kanalizācijā, lai nebūtu jāpērk jaunas santehnikas iekārtas

1. Vispirms ir nepieciešams apgriezt ziedu kātus. Iesaku apgriezt nevis pie saknes, bet apmēram pusi. Uz kātiem joprojām ir lapas, tās nepieciešamas fotosintēzei, sīpolu barošanai un augošajiem bērniem. Tāpēc es neiesaku lauzt visu kātu. Nogrieziet visu augu virszemes daļu, vēl jo vairāk.

Ja kātiņi tiek atstāti, daudzām šķirnēm sāk nobriest sēklas (ne visām). Tas izskatās šādi.

Veidojas sīpoli ar sēklām (tas augiem prasa daudz enerģijas un barības vielu, tāpēc neatstājiet tos bez vajadzības). Ja ir vēlme tos stādīt, tad, protams, ka kātiņi netiek atlauzti, un jāgaida, līdz sēklas ir pilnībā nobriedušas. Tiklīdz sīpols būs labi atdalījies no stublāja, tā tās būs nogatavojušās.

Samtenes: esmu nolēmusi izskaidrot, kāpēc es tās vairs nesēšu un kāpēc neļaušu savām draudzenēm to darīt!

Rudenī tās var stādīt puķu dārzā. Bet noteikti pārklājiet šos stādījumus uz ziemu ar mulču, lai tie nesalst. Protams, tos var stādīt arī pavasarī. Tad sīpolpuķes ir jāieliek ledusskapī, un, iestājoties siltumam, jāstāda.

Lasi vēl: Laika eksperti prognozē sarežģītas vasaras beigas: Augusts nesīs trakas laika apstākļu izmaiņas

Taču diemžēl pastāv liels risks, ka tie izžūs. No sēklām audzētu liliju ziedēšanu var sagaidīt trešajā gadā pēc iestādīšanas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment