Lilijas pēc ziedēšanas – obligāti: 3 procedūras, lai nākamgad tās ziedētu vēl krāšņāk, spilgtāk un ilgāk

 

2. Ja lilijas ir izaugušas par pārlieku kupliem krūmiem, “aizgājušas” ārpus tām atvēlētās teritorijas un ziedi ir sākuši sarukt, ir laiks lilijas izrakt, sadalīt un pārstādīt. Vislabāk to darīt ik pēc 4-5 gadiem. Cauruļveida un aziātiskās lilijas pārstādīt biežāk, martagonijas un amerikāņu  – retāk (reizi 8-10 gados). Ja šo procedūru ignorēsiet, lilijas turpinās biezot, būs daudz zaļuma, un ziedēšana būs nenozīmīga: ziedu būs maz, tie būs mazi un neizskatīgi.

Procedūru var atstāt arī uz augustu. Bet, ja neesat pārliecināts, ka augustā jums būs laiks, to vajadzētu darīt tagad. Āzijas lilijas ir visnepretenciozākās, bet laikietilpīgākās: tās ir bieži jāpārstāda, taču tās viegli panes šo procedūru.

Jelgavnieks demonstrēja, kā nelielu virtuvīti pārvērst par modernu un skaistu, un kaimiņi arī grib tādu pašu

Tātad, ja lilijas ir pārāk izaugušas, jau izspiedušas citus augus, kļuvušas par nesakoptu krūmu, mēs tās izraujam ar lielu zemes gabalu un iestādām jaunā vietā.

3. Pēc ziedēšanas lilijas noteikti jāmēslo. Man ir iecienīts mēslojums, ko aktīvi izmantoju rudenī zem daudzgadīgām dekoratīvajām kultūrām dārzā. Un tas ir borofoska. Kāpēc man tā patīk?

Tā satur šim periodam aktuālāko makroelementu kopumu – kāliju un fosforu;

satur boru, kas ir ļoti nepieciešams aktīvai, sulīgai, spilgtai un ilgstošai ziedēšanai;

tam ir ilgstoša iedarbība;

to var lietot sausu, nevis atšķaidītu ar ūdeni.

Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām prognozēm nākošajai nedēļai: diemžēl nekā ļoti iepriecinoša nav

Lasi vēl: Ieliec pašgatavotas attīrošās bumbas tualetes podā, un tas vienmēr būs spodrs. Veikala līdzekļiem varēsi iet ar līkumu!

Lietošanas deva – 1 ēdamkarote uz 1 kvadrātmetru augsnes. Ja nepieciešams, var atšķaidīt ar vajadzīgo daudzumu silta ūdens.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment