Ar nazi sagriež kubiņos, ievieto bļodā, ņem iegremdējamo blenderi un pārvērš kartupeļus kartupeļu biezputrā, pāris minūtes, un kartupeļu mīkla ir gatava.
Kartupeļiem pievienoju tikai sāli, 1 kg nedaudz vairāk par pus tējkaroti, miltus un olas nepievienoju un kartupeļus neizspiežu.
Ja jums vēl nav blendera un vēlaties pagatavot mīklu, sarīvējiet kartupeļus ar smalkāko rīvīti.
Pannā ielejiet augu eļļu, uzkarsējiet to, ar ēdamkaroti ielieciet tajā mīklu un apcepiet, līdz tā kļūst zeltaina no abām pusēm.
Mērcei sagriež gurķi, dilles un sajauc ar skābo krējumu, pievienojot sāli, melnos piparus, ķiploku, ja nepieciešams.
Un tāds gardums mums sanāca!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi -1 kg
sāls -1/2 tējk.
Mērcei:
Samaisiet krējumu -150 g (vai majonēzi).
marinēts gurķis – 1 gab.
dilles – pēc garšas
sāls – pēc garšas
melnie pipari – pēc garšas
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Daugavpils stacija – vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Es nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirstby Rinalds Bergmanis
- Modes eksperti nosauc vismodernākos 2025.gada audumu rakstus: modes dāmas jau papildina savus skapjusby Laura Blūma
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma