Ar nazi sagriež kubiņos, ievieto bļodā, ņem iegremdējamo blenderi un pārvērš kartupeļus kartupeļu biezputrā, pāris minūtes, un kartupeļu mīkla ir gatava.
Kartupeļiem pievienoju tikai sāli, 1 kg nedaudz vairāk par pus tējkaroti, miltus un olas nepievienoju un kartupeļus neizspiežu.
Ja jums vēl nav blendera un vēlaties pagatavot mīklu, sarīvējiet kartupeļus ar smalkāko rīvīti.
Pannā ielejiet augu eļļu, uzkarsējiet to, ar ēdamkaroti ielieciet tajā mīklu un apcepiet, līdz tā kļūst zeltaina no abām pusēm.
Mērcei sagriež gurķi, dilles un sajauc ar skābo krējumu, pievienojot sāli, melnos piparus, ķiploku, ja nepieciešams.
Un tāds gardums mums sanāca!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi -1 kg
sāls -1/2 tējk.
Mērcei:
Samaisiet krējumu -150 g (vai majonēzi).
marinēts gurķis – 1 gab.
dilles – pēc garšas
sāls – pēc garšas
melnie pipari – pēc garšas
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Degvielas uzpildes stacijas darbinieks paskaidroja: kāpēc benzīns no vienas uzpildes stacijas beidzas ātrāk nekā no citasby Rinalds Bergmanis
- Lielākie meli, kam tic sievietes pēc 60 gadiemby Rinalds Bergmanis
- Skatuves dīva Evija Krūze emocionāli atklāj kam nācies iet cauri, lai kļūtu par aktrisi: ”Tas bija smagi”by Sandra Vīgante