Lūk, kā laistīt pelargonijas/ģerānijas rudenī, lai tās veidotu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

Pelargonijas, tautā pazīstamas arī kā ģerānijas, ir daudzgadīgi ziedoši augi, kas iecienīti to krāšņo ziedu un izturības dēļ.

Tās pieder pie ģerāniju dzimtas un ir sastopamas vairāk nekā 200 dažādās sugās. Pelargonijas izceļas ar spilgtām, krāsainām ziedkopām, kas var būt rozā, sarkanā, baltā, violetā vai oranžā krāsā. Tās ir piemērotas gan dārza, gan balkona vai iekštelpu apstādījumiem.

Pelargonijas ir viegli kopjamas un pielāgojas dažādiem augšanas apstākļiem. Tām patīk saulainas vietas un labi drenēta augsne, un tās var izturēt arī īslaicīgu sausumu. Šie augi ir pazīstami ar savu ilgo ziedēšanas periodu, kas ilgst no pavasara līdz pat rudenim.

Ko nekādā gadījumā nedrīkst mest kompostā – tev tas jāatceras uz visiem laikiem

Lasi arī: Ar ko ir tik labi svaigie biešu salāti. Man izskaidroja un mājās tos taisu tagad biežāk

Papildus estētiskajam skaistumam pelargonijas ir arī praktiskas – dažas sugas atbaida kukaiņus, savukārt citu lapas tiek izmantotas ēterisko eļļu iegūšanai un smaržu rūpniecībā. Tādējādi pelargonijas ir ne tikai dekoratīvi, bet arī daudzfunkcionāli augi, kas var bagātināt jebkuru vidi.

Kūka “Zibens”: bez cepšanas, viegli un ātri pagatavojama. Patiess prieks garšas kārpiņām

Kā laistīt, lai fantastiski ziedētu

Tuvojoties ziemai, pelargonijas var izskatīties sliktāk, un, ja tās vairs neveido jaunus pumpurus, nepieciešama atbilstoša barošana.

Lai gan pelargonijas nav īpaši prasīgas, tām nepieciešama pienācīga kopšana. Ir svarīgi regulāri apgriezt pelargonijas un nodrošināt tām papildu mēslojumu.

Pelargoniju papildus mēslošana ir īpaši būtiska pavasarī un arī rudenī, kad augs gatavojas ziemai. Daudzi domā, ka pelargonijas ziemā nekad nezied. Tomēr tas ir kļūdīgs pieņēmums. Var panākt, ka pelargonijas zied visu cauru gadu!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas ir jādara un kā jālaista

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment